4. kolo
18.09.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Espanyol Barcelona 2:1

V nedělním utkání La Ligy dokázala domácí Zaragoza porazit barcelonský Espanyol 2:1, přičemž hlavní osobou na hřišti byl bezesporu Luis Garcia. Ten se totiž podepsal pod obě branky Zaragozy, kterými potopil svůj bývalý klub, za který se pouze jednou dokázal trefit Javi Lopez. Zaragoza tak má po třech zápasech čtyři body na kontě, zatímco Espanyol o jeden míň.

Hráči Zaragozy si museli vyslechnout mnoho negativních slov na své výkony v přípravě. A ani do ligy nevstoupili úplně nejlépe. Nejprve prohráli s Realem Madridem vysoko 0:6, a poté uhráli pouze bezbrankovou remízu s Vallecanem. Ve čtvrtém kole se jim ale dařilo

Do vedení se domácí mohli dostat po šanci Micaela, který se díky krásné přihrávce od letní posily Heldera Postigy dostal do velice slibné pozice, ale nakonec přestřelil. Ve 29. minutě se ale fanoušci gólu již dočkali. Luis Garcia otevřel skóre zápasu hlavičkou, kterou brankář Christian Alvarez nedokázal zachytit.

Po celý první poločas měli hosté velký problém prosadit se na soupeřově polovině, ale v druhém poločase se výrazně zlepšili a poměr držení míče se naklonil k nim, což logicky vedlo k několika zajímavých šancím. Do první z nich se dostal Raúl Baena, ale jeho střela v hranice pokutového území byla ztečována, zatímco další pokus Sergia Garcii branku přeletěl.

Brankář Zaragozy Roberto Gimenez se v minulém kole stal hrdinou svého týmu, když vychytal penaltu proti Vallecanu, čímž zachránil alespoň bod, a podobné okamžiky měl i v nedělním zápase. Nejprve bravurním zákrokem zlikvidoval šanci Sergia Garcii, a poté si poradil i s dalekonosnou střelou Lopeze.

V 71. minutě se ovšem hosté dočkali vyrovnání. Lopez poslal prudkou přihrávku zprava do pokutového území, kde ji minuli všichni včetně brankáře Gimeneze, a míč se tak dokutálel až do spodního rohu brány. Domácí se tak znovu museli pustit do útoku, aby se pokusili dostat znovu do vedení, a v 87. Minutě byli velice blízko.

Rozhodčí totiž zapískal faul Lopeze na střídajícího Braulia, a neboť šlo o kontakt v pokutovém území, byla nařízena penalta. Hostům se to samozřejmě nelíbilo a jejich rozhořčení bylo umocněno druhou žlutou kartou pro Lopeze. K pokutovému kopu se postavil autor prvního gólu domácích Luis Garcia, ale svoji možnost vstřelit druhý gól zápasu promarnil. Brankář Alvarez se totiž vytáhl parádním zákrokem, kterým míč vyrazil mimo bránu.

Hosté již možná viděli vybojovaný bod, když Garcia udeřil podruhé. Hráč, který ještě před třemi týdny oblékal dres právě svých nynějších soupeřů, poslal umírněnou volejí míč za záda Alvareze a vybojoval tak pro svůj tým důležité tři body.

Autor: Jan Michálek / soccernet.espn.go.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele