36. kolo
29.04.2012 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Athletic Bilbao 2:0

Situaci v boji o poháry si výrazně zkomplikoval finalista Evropské ligy Athletic. Favorit nedokázal uspět na půdě předposlední Zaragozy a prohrál 0:2. V tabulce se tak propadl na sedmou pozici, ze které cesta do evropských pohárů nevede. Zaragoza se přiblížila na čtyři body záchrannou příčku a v závěrečných kolech se pokusí o zázrak.

Athletic byl přitom v zápase lepší, ale doplatil na svou špatnou koncovku. První velikou šanci si hosté vytvořili už po čtvrthodině hry. Po volném kopu Toquera měl domácí gólman Roberto co dělat, aby balón vytěsnil na roh. Domácí se uvedli o pár minut později a dostali Athletic pod mírný tlak. Ve 26. minutě napálil Helder Postiga tyč.

O dvě minuty později už byla Zaragoza úspěšnější. Edu Oriol se individuální akcí probojoval až do pokutového území Athleticu a přízemní střelou překonal Iraizoze - 1:0. Hosté měli možnost vyrovnat ještě v prvním poločase. Do vyložené příležitosti se dostal De Marcos, který pálil z malého pokutového území do poloodkryté branky, ale bohužel ke smůle Athleticu trefil pouze hlavičku jednoho z domácích obránců. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Zaragozu.

Domácí vstoupili do druhého dějství tím nejlepším možným způsobem a hned v 51. minutě přidali druhou branku. Apoňo napřáhl z hranice pokutového území a nádhernou ranou podruhé překonal Iraizoze v brance Athleticu - 2:0.

Zaragoza se poté začala soustředit zejména na obranu a to se jí velmi dařilo. Athletic si nebyl schopný vypracovat žádnou vážnější příležitost a většina jeho akcí končila před pokutovým územím domácím. Zaragoza naopak hrozila z rychlých protiútoků a v jednom z nich napálil břevno hostující branky Franco Zuculini.

V závěru zápasu ještě pálil ve veliké šanci domácí Adam Pinter, ale Iraizoz byl tentokrát na svém místě a jeho střelu vykryl. I tak však Zaragoza předvedla jeden z nejlepších výkonů v letošní sezóně a díky překvapivému vítězství 2:0 tak živí naději na záchranu v Primera Division.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (7)

Přidat komentář
ryzskej

2:2!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle asi pro Bilbao znamená konec šancí na předkolo LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem Bilbao, veril som, že budete bojovať, aby ste sa dostali v tabuľke vyššie ...

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao už o Evropu nehraje. Do LM je cesta trnitá, takřka nemožná k prokousání. EL má pro další sezonu zajištěnou z domácího poháru (nepochybujeme, že Barca postoupí do LM), takže dostává prostor širší kádr a vrchol sezony budou ty dvě finále. Tam půjde o vše.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele