27. kolo
10.03.2012 18:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Real Sociedad - Real Zaragoza 3:0

V dalším utkání 27. kola španělské Primera Division se na domácí půdě představil Real Sociedad proti poslední Zaragoze. Domácí tým dokázal potvrdit roli favorita a po hladkém průběhu zvítězil 3:0. V tabulce se tak Sociedad oddálil od sestupových pozic, což je v momentální situaci jeho cílem. Zaragoza je se ziskem osmnácti bodů z šestadvaceti zápasů stále na poslední pozici.

Domácí celek o svém jasném vítězství rozhodl už v prvním poločase, po kterém bylo skóre 3:0. Nejaktivnějším mužem na trávníku byl útočník Imanol Agirretxe, který si vypracoval svou první šanci už po pěti minutách hry, ale gólman Roberto jeho pokus o lobované zakončení bez problémů zneškodnil.

I nadále byli domácí aktivnější a hosté měli v obraně hodně okének. V 19. minutě už se poprvé měnilo skóre a znovu u toho byl Agirretxe. K němu se dostal odražený balón po skrumáži v pokutovém území Zaragozy a tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0.

Na druhý gól nečekali domácí příliš dlouho. Hned o tři minuty později se tečovanou ranou prosadil mexický reprezentant Carlos Vela. Hosté byli dokonale zaskočeni nástupem do zápasu a absolutně nezachytili celý první poločas. V další šanci byl znovu Agirretxe, ale tentokrát jeho střela těsně minula levou tyč branky gólmana Roberta.

Ještě do konce prvního dějství přidali domácí třetí gól. Ve 40. minutě se po rohovém kopu podruhé v utkání prosadil Imanol Agirretxe, který se prosadil střelou z úhlu - 3:0. Zaragoza si za celý první poločas nevytvořila žádnou vážnější příležitost a vzadu si také nepočínala zrovna podle svých představ. Výsledek 3:0 po prvním poločase tak byl naprosto zasloužený.

Druhý poločas už byl pouze formalitou a neočekávalo se, že by Zaragoza kladla nějaký výraznější odpor. To se také nestalo a žádný další gól už ve druhém dějství nepadl. Šance navíc byly znovu pouze na straně domácího celku. V 61. minutě si vyměnili balón znovu Vela s Agirretxem a první jmenovaný trefil boční síť branky Roberta.

I další šance se rodily pouze na polovině Zaragozy. Po povedené kombinaci se sám před Robertem ocitl znovu Carlos Vela, ale skvěle chytající Roberto jeho střelu zlikvidoval a zachránil svůj tým od debaklu. V 83. minutě měl šanci střídající Joseba Llorente, ale jeho ránu vyrazil Roberto na rohový kop.

V závěru utkání mohli domácí přidat ještě další dva góly a u obou situací byl znovu útočník Joseba Llorente. Nejprve pálil do boční sítě a při druhé příležitosti mu balón od nohy na poslední chvíli ukopl jeden z obránců Zaragozy. I tak neměli hosté v utkání sebemenší šanci a Sociedad doma zaslouženě zvítězil v poměru 3:0.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Krausio_Real_M

Sociedááááááád

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele