18. kolo
08.01.2012 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Sporting Gijón 2:0

V 18. kole La Ligy se na hřišti Realu Betis představili hráči Sportingu Gijónu, ale svými výkony se příliš neblýskli. Po brankách Roqueho Santa Cruze a Jorgeho Moliny totiž prohráli 2:0, a aby toho nebylo málo, obdrželi ještě dvě červené karty. Po 17 odehraných zápasech tam zůstává Sporting na předposlední příčce, zatímco Betis okupuje prostředek tabulky, tedy 10. místo.

Real Betis vstoupil skvěle do letošní sezóny, kdy ž byl chvíli dokonce ve vedení celé ligy, jenže poté začal ztrácet dech a postupně se propadal tabulkou dolů. Nyní se ale zdá, že opět chytá formu, neboť vyhrál již potřetí za sebou. To, že se hráči Betisu nyní nacházejí v dobrém rozpoložení a formě, potvrdil hned na začátku utkání Rubén Castro, který neohroženě vypálil na gijónského brankáře Juana Pabla Colinase, který ale jeho pokus dokázal zneškodnit.

Ve 23. minutě se ale již skóre měnilo a pod branku se zapsal Roque Santa Cruz, který je v týmu na hostování z Manchesteru City. Benat mu předložil přihrávku a pro paraguayského útočníka již nebylo velkým problémem poslal míč k pravé tyčce.

Sporting mohl vzápětí vyrovnat, ale střelu Miguela De Las Cuevase zázračně vytáhl mimo bránu brankář Casto. Oba týmy si nadále vytvářeli zajímavé šance. Castro napálil míč po tyče, zatímco na druhé straně se Casto musel znovu vytáhnout se skvělým zákrokem proti pokusu Davida Barrala.

Těsně před přestávkou se zápas poněkud zkomplikoval pro hosty, když Lora viděl v krátkém rozpětí dvě žluté karty, a předčasně se tak musel poroučet do sprch. Gijón se ale nevzdával a Barral ještě v nastavení prvního poločasu málem vyrovnal, jenže to by v bráně nesměl být vynikající Casto, který opět čaroval.

Do druhého poločasu vstoupily oba celky defenzivněji, ale v 75. minutě byli domácí blízko druhému gólu, ale to by nesměl Castro střílet zblízka mimo brankovou konstrukci. Druhého gólu se však Betis nakonec přeci jen dočkal, když se v druhé minutě nastavení dokázal prosadit Molina, který v 60. minutě vystřídal Santa Cruze. Po pěkné akci s Jonathanem předvedl vychytralou koncovku a pojistil svému týmu tříbodové vítězství.

A ačkoli se zdálo, že horší to už pro hosty být nemohlo, tak mohlo. Hráči totiž ztratili disciplínu a konkrétně Carmelo viděl druhou červenou kartu zápasu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
randi

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele