10. kolo
26.10.2011 22:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Sporting Gijón 1:2

Ze samého dna tabulky se po devíti odehraných zápasech konečně odlepil Sporting Gijón. Ten dokázal překvapivě zvítězit na půdě Mallorcy 1:2 a připsal si velmi cenné a důležité tři body. V tabulce se tak Gijón posunul na sedm bodů, Mallorca zůstává na devíti. Vítězný gól pro hosty zařídil domácí obránce Joao Victor, který si dal vlastní gól.

První střela na branku přišla z kopačky Barrala už v 10. minutě utkání, ale pro gólmana Aouateho to byl pouze zahřívací zákrok. Na druhé straně to dopadlo jinak. Už v 16. minutě se uvolnil Michael Pereira a nacentroval přesný centr na hlavičku Gonzala Castra, který bez problémů poslal domácí tým do vedení 1:0.

Na druhé straně byl nejaktivnějším borcem útočník Barral, který několikrát velmi zajímavě zaměstnal obranu domácích, ale ta ho do vyložené příležitosti nepustila. V té se naopak ocitl jeho kolega Miguel de las Cuevas, který dostal kolmici právě od Barrala a technickou střelou těsně minul branku domácí Mallorcy.

Mallorca v závěru poločasu spíše bránila jednobrankový náskok a s vědomím vedení chtěla jít i do druhého dějství. Svou pasivitou si však koledovala o vyrovnání. Nakonec dokázala vedení udržet a do kabin se tak šlo za jejího vedení.

Do druhé půle vstoupili hosté znovu aktivněji a Mallorce se bránění jednobrankového náskoku nevyplatilo. Už ve 49. minutě se hlavou prosadil kanonýr Mate Bilič po přihrávce od Lory. Po vyrovnávacím gólu se Mallorca trochu osmělila a dostala Gijón pod mírný tlak, ze kterého však nedokázala vytěžit žádnou příležitost.

Zákonitě tak přišel trest v podobě druhého gólu v síti domácích. V 65. minutě si dal smolný vlastní gól po skrumáži v pokutovém území Joao Victor a Gijón šel do vedení 1:2. Po tomto gólu začal pro změnu bránit Sporting a také si koledoval o vyrovnání. Nejprve se v šanci ocitl Castro a po něm zejména Tomas Pina, který dokonce nastřelil tyč branky hostí.

V závěru ještě zkoušel štěstí z dálky Tomer Hemad a po něm Ivan Ramis, ale Gijón byl pozornější než Mallorca a dokázal tyto střely a nájezdy ubránit. Díky povedené druhé půli tak dokázal otočit skóre utkání a zvítězil zaslouženě 1:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

KUNDY VYMRDANÝ Z MALLORCY, NESNÁŠÍM VÁS!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele