35. kolo
21.04.2012 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Real Zaragoza 1:0

Mallorca zůstává prvoligová! Klub z Baleárských ostrovů uvidíme v Primera División i v příštím ročníku, čtyři kola před koncem ligy totiž bude mít na sestupové pozice dvanáctibodový náskok. Rozhodla o tom dnešní nejtěsnější výhra nad Zaragozou, kterou zařídil jediným gólem Casadeus.

Od začátku bylo vidět, že v tomto utkání jde o hodně, a tak se nikdo do útočení příliš nehnal a k vidění tak byl spíše úporný boj ve středu hřiště. Jediná střelecká aktivita tak plynula z dalekonosných střel, které ale často nenacházely cíl, a standardních situací. První případ nejlépe reprezentuje druhá minuta a velmi nepřesný pokus Postigy, po standardce zase zahrozili domácí, Hemed ale Roberta nepřekonal.

V šestnácté minutě měli obrovskou možnost dostat se do vedení hosté ze Zaragozy, když Luís García z volného přímého kopu posadil balón na hlavu Postigy, ten ale zblízka těsně minul branku. Mallorca pak dopravila míč do sítě, hlavičce Chica ale bohužel pro domácí předcházel ofsajd. V mezihře se oba týmy až neuvěřitelně trápily, což ideálně dokázala sedmadvacátá minuta, kdy v rozmezí několika sekund přišlo hned pět zbytečných ztrát míče!

Ve třiatřicáté minutě přišel nakonec rozhodující moment celého utkání. Castro rozehrál rohový kop, v šestnáctce nejvýše vyskočil Victor Casadeus a Mallorca vedla 1:0. Po přestávce mohl Castro definitivně zlomit odpor Zaragozy, to by ale musel hlavou z pěti metrů trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Hosté se snažili o vyrovnání a světě div se, jedenáct minut před koncem si dokonce pohlednou kombinací vypracovali zajímavou šanci, v níž se ocitl opět Hélder Postiga, portugalský útočník ale ani tentokrát neměl v zakončení potřebné štěstí a přestože se Aouate po balónu natahoval marně, nakonec si mohl oddychnout, byl z toho jen odkop od branky. A když Lafitovu nebezpečnou přihrávku do ohně odvrátil do bezpečí Chico, skončilo utkání výsledkem 1:0.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele