2. kolo
28.08.2011 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Espanyol Barcelona 1:0

Ve svém prvním zápase nové sezóny La Ligy na sebe narazily týmy Mallorcy a Espanyolu Barcelony. Celý zápas se nesl v duchu opatrného držení míče a zajištěné obrany, a tak není divu, že v průběhu devadesáti minut padl pouze jeden gól, pod který se podepsal domácí Jonathan De Guzman. Mallorca tak získala první tři body do tabulky.

Ačkoli ani jeden tým nepředváděl nikterak působivý fotbal, byl to především Espanyol, který se zdál zcela bezzubý směrem dopředu. Příčinou může být odchod bývalého kapitána Pabla Osvalda, který nedávno podepsal smlouvu s italským AS Řím. Domácí do zápasu nevstoupili vůbec špatně, neboť již ve čtvrté minutě mohli jít do vedení zásluhou Alejandra Alfara. Ten ale ve velké šanci nakonec vypálil hodně vedle.

Brankář Espanyolu Cristian Alvarez si ale nevydechl ani poté, neboť musel likvidovat pokusy Tomera Hemeda, Jonathana De Guzmana a také spoluhráče Jordiho Amata, kterému se ne zcela ideálně povedla hlavička.

Espanyol si vytvořil svoji nejslibnější šanci ve 27. minutě, kdy španělskému reprezentantovi do 20 let Alvaru Vasquezovi scházel pouze krůček k tomu, aby po excelentním centru hlavičkou poslal míč do odkryté brány.

Po přestávce znovu zahrozil Vasquez, který tentokrát centr Vily stihl, ale nedokázal ho nasměrovat do brány. Na druhé straně měl Mallorcu poslat do vedení Nsue, který se vřítil do pokutového území, ale následně nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Co se nepodařilo Nsuemu, napravil v 62. minutě De Guzman, který napálil míč do hráče Espanyolu, od kterého se míč odrazil do sítě.

Hosté se ještě snažili vyrovnat, ale ve zbývajících minutách zápasu si již nedokázali vytvořit žádnou významnější šanci, a tak se museli smířit s faktem, že jejich první zápas sezóny nebude mít bodovou příchuť.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele