16. kolo
11.12.2011 12:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Rayo Vallecano - Sporting Gijón 1:3

Situace v dolních patrech španělské ligy se neustále vyrovnává a nejinak tomu bylo také v případě tohoto zápasu. Lépe v tabulce postavené Rayo podlehlo na domácím hřišti Sportingu 1:3, hosté se tak dostali z pásma sestupu. Nováček soutěže se mu naopak po čtvrté porážce v řadě nebezpečně přibližuje...

Sporting začal lépe, už v páté minutě se navíc mohl dostat do vedení, když si na rohový kop z pravé strany naskočil Castro, ovšem hlavou přestřelil. Za dalších pět minut už ale hosté vedli, šlo přitom o velmi kuriózní branku. Útočilo domácí Rayo a hosté se osvobodili jen za pomoci destruktivního odkopu v podání stopera Gregory. Jeho dlouhatánský kop doletěl až na hranici pokutového území soupeře, kde se mezi obránce a gólmana vrhl David Barral, obešel ještě dalšího dobíhající hráče a do prázdné branky skóroval.

Rayo mohlo okamžitě zapomenout na nepříjemný moment, ovšem ani Piti, ani o minutu později Tamudo své velké příležitosti neproměnili. Hrál se velmi zajímavý fotbal, Sporting mohl podruhé udeřit zásluhou Nova, ten ale Cobeňa nepřekonal. V osmnácté minutě pálil nikým nehlídaný Tamudo znovu, Juan Pablo ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok.

V domácím dresu byli jednoznačně nejaktivnější Piti a Tamudo, což se potvrdilo i v pětadvacáté minutě, kdy druhý jmenovaný přihrával a ten první střílel, ovšem branku netrefil. Hlavička Tamuda pak skončila na rukavicích připraveného Pabla, Barrala zase zastavil včasný obranný zákrok Labaky. Ve třicáté sedmé minutě vedl Sporting už o dvě branky a znovu gólová akce začala až téměř u vlastní branky. Tentokrát ale šlo o krásnou fotbalovou situaci, hosté totiž založili rychlý protiútok, balón putoval od jednoho hráče k druhému, až ho De las Cuevas posunul do šance Nacho Novovi, který nezaváhal.

Druhá půle přinesla celkově méně vzrušení než poločas první, celá pětačtyřicetiminutovka se nesla v duchu bezzubého tlaku domácích, lačnících alespoň po bodu. Jenže všechny spekulace o výsledku utnul v šedesáté sedmé minutě svým druhým gólem v zápase Novo, to dostal vynikající dlouhý pas za obranu, s notnou dávkou štěstí obešel Labaku a prudkou střelou ke vzdálenější tyči zvýšil už na 3:0 pro Gijón.

Domácí zaslouženě alespoň snížili, úspěšný zásah v devadesáté minutě už ale nemohl nic změnit. Michu napoprvé ještě zblízka Juana Pabla neprostřelil, ovšem našel si míč znovu, zachoval chladnou hlavu a střelou podél hostujícího brankáře mu překazil čisté konto. Sporting to však příliš mrzet nemusí, v nečekaně pohledném utkání zvítězil na půdě Raya 3:1 a momentálně už není sestupujícím týmem.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele