25. kolo
25.02.2012 20:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Málaga CF - Real Zaragoza 5:1

Přestože to tak nejprve nevypadalo, Málaga si nakonec pohrála se Zaragozou jako kočka s myší, porazila jí bez problémů 5:1 a posunula se na čtvrtou příčku zaručující účast v předkole Ligy mistrů. Skóre otevřel hostující Aranda, jenže poté se na druhé straně trefili postupně Fernández, do vlastní sítě Da Silva, Demichelis, Isco a Rondón.

Domácí Málaga od první minuty jasně ukazovala, že kvalita je na její straně, a tak byly v úvodu k vidění šance pouze na jedné straně. Sebastian Fernández se ve třinácté minutě ocitl ve slušné palebné pozici, jenže v přímém souboji s gólmanem Robertem neuspěl. Rondón si pak efektně narazil s Iscem, ovšem zakončil mimo tři tyče.

Ve třiadvacáté minutě se Zaragoza z ničeho nic dostala do vedení, to když z pravé strany odcentroval Lafita, na míč si naběhl útočník Aranda a střelou z prvního dotyku překonal Cabellera. Devětadvacátá minuta mohla velmi snadno přinést vyrovnání, jenže Mathijsenova gólová šance v síti neskončila, stoper Málagy se sice po rohovém kopu dostal do zakončení, jenže vynikající zákrok vytáhl Roberto a vytěsnil míč na roh.

Ve čtyřicáté páté minutě už se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, po Iscově centru ze standardní situace nechali hosté trestuhodně volného v šestnáctce Fernándeze, který tak mohl hlavou v poklidu rozvlnit síť. Na další branku se pak čekalo až do šedesáté sedmé minuty, opět ale skórovala Málaga, která tak otočila vývoj zápasu. Rondón předal míč doprava Iscovi, jehož centr si srazil do vlastní branky Da Silva.

Málaga stále neměla dost a i nadále navyšovala skóre, další přesný zásah přišel v sedmasedmdesáté minutě. To si na rohový kop střídajícího Joaquína naskočil na zadní tyči Demíchelis a přesně umístěnou hlavičkou nedal Robertovi šanci. A už o dvě minuty později to bylo 4:1, radovat se zaslouženě mohl také nejlepší hráč zápasu Isco. Ten si počkal uvnitř pokutového území na přesný pas od Rondóna, jedním dotykem si míč zpracoval a druhým ho nechytatelně poslal do sítě.

Dvě minuty před koncem pak Málaga skórovala ještě jednou, Nacho Monreal sice nejprve neproměnil sovu velkou šanci, jenže už o několik sekund později připravil skvělým centrem ideální střeleckou pozici Rondónovi, jenž zblízka nezaváhal. Málaga si tak poradila se Zaragozou vysoko 5:1 a alespoň na chvíli se posunula na čtvrté místo tabulky, Zaragoza zůstává beznadějně poslední.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele