38. kolo
13.05.2012 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Real Zaragoza 0:2

Obrovské oslavy se dnes budou konat v Zaragoze. Po polovině soutěže to vypadalo na jistý sestup a Zaragoza už ztrácela na záchranu devět bodů. Dokázala se však zmátořit a po vítězství v posledním kole na půdě Getafe nakonec skončila na šestnáctém místě, které znamená prvoligovou příslušnost i pro příští sezónu. Getafe skončilo třinácté.

Velmi vyhrocený duel viděli také diváci na stadionu v Getafe, kde padlo celkem sedm žlutých karet a čtyři červené, z toho tři na straně domácího celku, který díky tomu nakonec také utkání prohrál. První přišla už ve 26. minutě a dostal ji Pablo Sarabia, který se pakoval předčasně do sprch po dvou žlutých kartách, které dostal ve dvou minutách. Domácí tak dohrávali v deseti už od poloviny prvního poločasu.

Zaragoza mohla početní výhodu přetavit v úvodní gól hned o pár minut později. Centrovaný míč do pokutového území našel hlavičku Da Silvy, který prodloužil na nabíhajícího Postigu, ale ten ve skluzu nedokázal přesně zakončit do odkryté branky.

Další velikou šanci měli hosté v nastaveném čase první půle. Střelu Apoňa vyrazil gólman Getafe Moya pouze před sebe na úplně volného Lafitu. Ten byl však velmi zaskočen celou situací a balón poslal vysoko nad branku. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Další červená karta pro domácí přišla v 57. minutě. Torres dostal druhou žlutou kartu za hru rukou v pokutovém území a Getafe šlo do devíti. Navíc muselo čelit pokutovému kopu, který bez problémů proměnil Apoňo a poslal Zaragozu do vedení 1:0. O minutu později mohli hosté přidat další gól, ale ten samý hráč z dobré pozice přestřelil.

Zbylé dvě červené karty padly v poslední desetiminutovce. Nejprve ji dostal také hostující hráč Dumovič za tvrdý šlapák na jednoho z hráčů Getafe a v 87. minutě ji viděl také Miku, který tvrdě atakoval Alvareze. Getafe tak utkání dohrávalo pouze v osmi lidech v poli a pochopitelně nemělo šanci na úspěch. Zaragoza tak dokázala přidat ještě druhý gól, díky kterému si pojistila záchranu v nejvyšší soutěži. V nastaveném čase druhého dějství se parádní ranou k tyči prosadil kanonýr Helder Postiga a upravil na konečných 2:0.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
havrys99

Zaragoza musí, když už to dotahla tak daleko.....výhra = záchrana, 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusně koupený

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele