17. kolo
17.12.2011 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Zaragoza 2:1

Velmi důležité vítězství dnes vybojoval Athletic, když Toquerovým gólem tři minuty před koncem rozhodl o konečném výsledku 2:1. Zaragoza prohrávala jen čtvrt hodiny, pak ve dvaadvacáté minutě z penalty vyrovnala a dlouho to vypadalo, že si odveze cenný bod. Jenže v osmdesáté sedmé minutě se trefil Gaizka Toquero a strhl vedení na stranu domácích.

Nutno říct, že rozhodčí zápas vůbec nezvládl a hned několikrát ho hrubě ovlivnil. A většinu chyb udělal ve prospěch Zaragozy, nepochopitelně totiž vyloučil domácího kapitána Martíneze, následně neuznal naprosto regulérní gól de Marcose a i další jeho výroky byly přinejmenším sporné. Teď už ale k fotbalu, ten se hrál už od úvodního hvizdu zajímavý a Susaeta mohl v první pětiminutovce hned dvakrát skórovat. V sedmé minutě ale dostat i třetí šanci, když vystihl naprosto otřesnou malou domů Pintéra, krátkou kličkou obešel Roberta a s přehledem zavěsil.

V osmnáctí minutě si na Herrerův centr naskočil Amorebieta a hlavou překonal Roberta, jenže za hostujícího brankáře k nelibosti hráčů i fanoušků Athleticu zaskočila tyč. Po dalším rohu dokonce De Marcos dopravil míč do sítě, jenže mu byl nesprávně odmáván i odpískán ofsajd a branka tak neplatila. A v jednadvacáté minutě přišlo další hrubé ovlivnění duelu ze strany hlavního arbitra, ten po běžném souboji nařídil penaltu pro hostující celek, navíc vyloučil kapitána Athleticu Martíneze.

K exekuci penalty se postavil Ponzio, poslal Iraizoze na druhou stranu a vyrovnal. Zaragoza přidala, proti oslabenému soupeři začala ovládat střed hřiště a měla i další šance, Lanzaro ale hlavičkoval vedle. Lafita zase vypálil nad bránu, na druhé straně aktivní Susaeta na balón servírovaný před odkrytou svatyni nedosáhl.

Athletic se ani v deseti mužích nevzdával a Toquero mohl krátce po přestávce znovu poslat domácí tým do vedení, jenže Roberta zblízka nepřekonal. Dvacet minut před koncem se počet hráčů na hřišti vyrovnal, po druhé žluté kartě šel předčasně pod sprchy Lanzaro. Athletic svého soupeře přitlačil na vlastní polovinu a v osmdesáté sedmé minutě vstřelil zaslouženou rozhodující branku. Po dobré kombinaci na pravé straně se k míči už v pokutovém území dostal De Marcos, našel ve vyložené pozici Toquera, který nezaváhal.

Domácí po třech ztrátách v řadě konečně zvítězili, což je vyneslo na osmé místo tabulky nejvyšší španělské soutěže. Zaragoza naopak počtvrté za sebou prohrála o gól, nevyhrála už od poloviny října a zůstává jasně poslední.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jeného než výhru neberu! 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele