8. kolo
24.10.2010 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

UD Almería - Hércules CF 1:1

Nováček z Herculesu znovu ukázal, že nehodlá letos z první ligy sestoupit a tentokrát vybojoval bod na půdě Almerie za remízu 1:1. Mohli však mít všechny tři, protože vyrovnávací gól domácích přišel až v 84. minutě. Rozdíl mezi oběma celky tak zůstal dvoubodový. Lépe je na tom Hercules s devíti body.

První minuty zápasu byly velmi klidné a první střela na branku přišla až v 16. minutě. Na starosti jí měl Nelson Valdéz, ale nebyla příliš nebezpečná a gólman Diego Alves si s ní hravě poradil. Na druhé straně o pár minut později zahrozil po přihrávce od Crusata Francisco Pena, ale z úhlu poslal svou střelu pouze do boční sítě.

Velmi aktivní byl na domácí straně Argentinec Pablo Piatti, který vynikal zejména skvělými individuálními průniky a v jednom z nich se dostal až do pokutového území soupeře, ale v rozhodující chvíli si balón ukopl a nestihl zakončit. Poté zkoušel z dvaceti metrů zahrozit domácí Bernardello, ale ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.

Trest tak přišel na druhé straně ve 38. minutě. Rufete poslal bezchybný centr na útočníka Valdeze a ten neměl jako osamocený na zadní tyči problém zasunout balón do odkryté branky - 0:1. V závěru první půle ještě zkoušel štěstí Ortiz, ale také bez úspěchu a tak se šlo do kabin za vedení hostujícího Herculesu.

Druhá půle začala také velmi opatrně a zahrozil až v 58. minutě hostující Tiago Gomes, který se dostal úplně osamocený k odraženému balónu a na penaltě nepochopitelně přestřelil branku domácích. O pár minut později znovu zahrozili hosté, tentokrát asistent u prvního gólu Rufete, který unikl po pravé straně, narazil si balón s Pamarotem a technickou střelou pořádně vystrašil domácího gólmana.

Poté převzali otěže domácí, kteří se pochopitelně snažili o vyrovnání. Jedním z těch pokusů měl Rodri, který zahrával přímý volný kop ze slibné pozice, ale těsně netrefil branku. Po dalších akcích Piattiho se domácí dočkali až v 84. minutě po velké chybě obrany Herculesu, která nedokázala odkopnout jasný balón a ve skrumáži v pokutovém území se nejrychleji zorientoval domácí Ulloa a srovnal na 1:1.

Závěr zápasu zastihl hosty v krizi a domácí mohli dokonce rozhodnout. V 90. minutě totiž Valeri orazítkoval svou hlavičkou břevno branky Herculesu a stadionem to jen zahřmělo. Gól z toho však nebyl a tak utkání skončilo nakonec zaslouženou remízou 1:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele