24. kolo
20.02.2011 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Deportivo La Coruña 1:1

Brankář Daniel Aranzubia se stal hrdinou Deportiva La Coruňa, když vyrovnal proti Almerii až v nastaveném čase na konečných 1:1 a zachránil hostům z ligového utkání alespoň bod! Stal se tak první brankářem, který se v letošní sezoně v nejprestižnějších evropských soutěžích trefil a zároveň vůbec prvním brankářem v historii Primera Division, který dal gól ze hry.

La Coruně se proti Almerii již tradičně nedaří. V posledních třech zápasech, jednom ligovém a dvou pohárových, nezískala ani jediný bod, o motivaci tedy měli domácí postaráno již dávno před zápasem.

Hlavní hvězdou ligového klání se stal bezpochyby hostující brankář Aranzubia, který během celého zápasu přiváděl střelce Almerie k šílenství. Zkušený gólman navíc předčil i své kolegy v útoku, když vstřelil jediný gól svého týmu a zachránil tak hostům alespoň bod.

Strážce hostující svatyně se vytáhl hlavně proti voleji Ulloy. Méně práce pak už měl při střelách Piattiho a Ucheho, který byl velmi aktivní hlavně v první půli, kdy se dostal do dvou velice nadějných příležitostí, v obou případech ale skvěle zasáhl Aranzubía.

Nutno dodat, že při první gólové situaci zápasu nemohl Aranzubia vůbec nic dělat. Těsně po přestávce se prosadil právě již zmiňovaný Piatti, jehož střela zpoza obránce zapadla přesně do pravého horního růžku branky, technická střela z nějakých dvaceti metrů nemohla mít lepší parametry.

Ve zbytku druhého poločasu se hosté snažili o vyrovnání. Z jejich snahy ale vyplynula jen Pablova rána z veliké dálky, s kterou si bez větších problémů poradil Diego Alves. Naopak rozhodnout mohla Almería, po Pelleranově centru z pravé strany hlavičkoval Ulloa těsně nad.

Tlak hosté vystupňovali ve čtyřminutovém nastaveném čase. Deportivu se podařilo získat možnost zahrávání rohového kopu a Alvarezův balón se dostal až k brankáři Aranzubiovi, který využil špatného vyběhnutí svého brankářského kolegy a hlavou poslal míč do opuštěné branky. Bývalý hráč Athleticu tak vyvolal bouřlivé oslavy v táboře hostujících fanoušků.

Deportivo tak získalo velmi důležitý bod, který se může v konečném účtování boje o záchranu velmi hodit. Deportivo je třinácté, náskok nad zónou sestupu však činí jen tři body. Almería je předposlední.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
randi

1:0 Feghouli

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

POLOČAS 0 - 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele