29. kolo
20.03.2011 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - UD Almería 1:0

Ve 29. kole La Ligy zvítězil domácí Sporting Gijón 1:0 nad hráči z Almeríe. Vítězný gól vstřelil už ve 13. minutě Miguel De Las Cuevas a zajistil tak velmi důležité tři body, kterými Gijónu pomohl k uhájení nesestupové pozice.

Sporting do zápasu vstupoval s velkým sebevědomím, neboť v minulém kole dokázal jen s devíti muži na hřišti vybojovat cenný bod s Villarrealem. Tato dobrá nálada v týmu se projevila již ve 3. minutě, když po centru Barrala hlavičkoval Andre Castro do tyče.

Zatímco v první velké šanci zápasu hosty zachránila branková konstrukce, v druhé už takové štěstí neměli. Nejprve se k zakončení dostal Diego Castro, ale jeho střela byla vyražena brankářem Diegem Alves. Míč ovšem skončil pouze na kopačkách De Las Cuevase, který však ideální příležitost promarnil, a tak se místo něj o vstřelení úvodního gólu pokusil Barral, ale jeho střela byla zblokována. Ale ani to ještě neznamenalo vysvobození Almeríe, neboť se míč dostal znovu k De Las Cuevasovi, který si napodruhé počínal lépe a uklidil míč těsně pod břevno. Gijón se tak hned v úvodu zápasu ujal vedení, ačkoli se hráči Almeríe dovolávali neuznání gólu kvůli údajnému zahrání rukou Cuevasem.

Před koncem prvního poločasu si příležitosti dokázali vytvořit i hráči Almeríe. Nejprve se do velké příležitosti dostal Modeste M'Bami, který ovšem branku Gijónu přestřelil. O chvíli později se hostům podařilo vstřelit gól, ale Goitomovy oslavy byly přerušeny rozhodčím, který gól neuznal kvůli těsnému ofsajdovému postavení střelce. Henok Goitom se do zakončení dostal ještě jednou, ale jeho střela byla zastavena skvělým zákrokem Juanem Pablem Colinasem.

I v druhém poločase se hosté snažili o vyrovnání. Do obrovské příležitosti se po hrubé chybě Colinase dostával znovu Henok Goitom. Domácí brankář vyběhl daleko ze své brány, aby odkopl míč, ale ten trestuhodně minul, a tak se k míči dostal švédský útočník, který ale prázdnou bránu lobem přestřelil.

Do poslední šance hostů se dostal vystřídavší Leonardo Ulloa,ale jeho hlavičku na brankové čáře zablokoval Alberto Rivera, který tak svému týmu zajistil důležité tři body.

Sporting Gijón tak nadále pokračuje ve svých dobrých výsledcích, kterému mu dopomohly až na nynější 15. příčku, z které má na sestupové příčky tříbodový náskok.

Almería na své poslední venkovní vítězství navázat nedokázala, a tak se stále pohybuje na sestupových příčkách, když má spolu s Herculem 26 bodů, což je nejméně z celé ligy.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tezky zapas,ale bude to 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele