11. kolo
14.11.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Vypjatý duel v Gijónu rozhodl gól Higuaína

Zaplněný stadion El Molinón byl svědkem těsného vítězství Realu Madrid nad domácím Sportingem. V bouřlivém prostředí gijónského kotle vstřelil vítězný gól Argentinec Higuaín. Real se tak vrátil do čela tabulky, zatímco domácí klesli těsně nad sestupové pásmo.

Sporting nedal svou kůži lacino, ovšem častokrát bylo utkání přerušováno, takže se nehrálo plynule. Real si po celý zápas držel mírnou převahu, ač se díky aktivní hře domácích často dopouštěl chyb.

Trenérovi Mourinhovi, který strávil utkání na tribuně, vyšlo střídání, jelikož čerstvý Benzema měl prsty respektive hlavu v rozhodujícím gólu Higuaína. Obrovskou následnou příležitost domácích zneškodnil skvělým zákrokem Casillas.

Manuel Preciado učinil v základní sestavě jen jedinou změnu, když na kraji zálohy nahradil Miguela de las Cuevas navrátilec ze Skotska Nacho Novo. Druhý kouč Realu Karanka vyslal do boje očekávanou sestavu.

Zápas začal ve vysokém tempu, hráči Sportingu vyvíjeli vysoký presink na rozehrávku Realu a nic hostům nedarovali. Přesto měl Real první velikou příležitost v 10. minutě zápasu, kdy se probil zprava do vápna Higuaín a napálil míč do tyče, který se odrazil do náruče Juana Pabla.

Real převzal otěže zápasu, přesto měl šanci na opačné straně Castro, ale nohu mu vložil do střely Pepe. Stejný hráč vyzkoušel Casillase ve 28. minutě střelou zpoza vápna, ale gólman Realu byl připravený. Nevyzrál na něj dalekonosným pokusem ani Novo. Zbytek poločasu minul spíše ve znamení osobních soubojů než šancí, s výjimkou střely Sangoye.

Druhá půle začala pěknou střelou Di Maríi a neméně pěkným zákrokem Juana Pabla. Následně rozhodčí neuznali gól Higuaínovi pro postavení mimo hru. Real se více tlačil dopředu, aktivní byli zejména Ronaldo a Di María. Na druhé straně střílel mimo Sangoy.

K dalším šancím na obou stranách došlo kolem 68. minuty. Nejprve výborně vychytal Higuaína tváří v tvář Juan Pablo a pak agilní Sangoy jen těsně minul svou střelou zadní tyč madridské branky. Oživení přinesl do hry Benzema, nejprve jeho střelu vyrazil pozorný Juan Pablo a o chvíli později Benzema vyzval přihrávkou Marcela, ale jeho pokus zastavila boční síť.

V 82. minutě se hosté konečně dočkali. Ramos nacentroval do vápna, tvrdou hlavičku Benzemy vyrazil Juan Pablo jen před Higuaína, který zblízka doklepl do sítě. Domácí mohli vzápětí vyrovnat, ovšem Casillas výborně zneškodnil hlavičku střídajícího Barrala.

Real na konci utkání zpevnil zadní řady Lassem a Arbeloou a Sporting už se k ničemu nedostal. V nastavení byl navíc vyloučen nejlepší hráč domácích Botía za faul na pronikajícího Ronalda.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

to asi ne...spis 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip. 0:2 góly (11.min. C.Ronaldo, 55.min. G.Higuaín)

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Krausio_Real_M

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting Gijón 1 - 1 Real Madrid

Zrodí sa veľké prekvapenie.

Reagovat
Losinho

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 CR7, Higuaín

Reagovat
smazaný uživatel

nezasluzene body, ale nech maju...

Reagovat
smazaný uživatel

táhni

Reagovat
smazaný uživatel

nevím co je u tebe nezasloužené... myslíš to jak pískl ofsajd u gólu Higuaína i když to ofsajd nebyl nebo jak dal Higuaín tyčku nebo jak je Real tlačil ve druhém poločase? to je ta nezaslouženost?

Reagovat
smazaný uživatel

no..od tohohle záasu sem popravdě, když jsem velký fanoušek Realu,tak sem čekal remíz...sice hra tentokrát nic moc,ale cenné tři bodíky !..spokojenost! HALA MADRID

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele