17. kolo
03.01.2011 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Zaragoza - Real Sociedad 2:1

Zaragoza vstoupila do nového roku báječně a s notnou dávkou potřebné štěstěny. Na La Romaledě se hrál již od prvních minut velice svižný, pohledný a nápaditý fotbal, přičemž se na tomto vývoji podílela obě mužstva rovnou měrou. O vítězství domácích rozhodl v samém závěru střídající Nobrega Braulio, jeho gólovému momentu však předcházelo hrubě špatné rozhodnutí rozhodčích na druhé straně.

Jak již bylo řečeno, již od úvodu se hrál pohledný fotbal, jenž nabídl všem fanouškům velice dobrou zábavu. Zpočátku měla více ze hry Zaragoza, jejíž dominance byla chvílemi skutečně obrovská, což potvrdil již v desáté minutě svou třetí brankou v sezóně Florent Sinama-Pongolle. Francouzský forvard dostal výbornou přihrávku od Jorge Lopéze, pohotovou a výbornou kličkou vyšachoval ze hry Mikela Gonzalese a přesnou technickou ranou překonal Claudia Brava v brance Realu Sociedad.

Následně vyslal na branku pořádný dalekonosný dělobuch Ponzio, ale mičuda mířila metr vedle. Tamtéž, avšak na druhé tyči, zanedlouho zacílil svou technickou ránu Sinama-Pongolle. Zaragoza sice měla více ze hry, ale ztráta míče uprostřed pole, dobrá akce Realu Sociedad a hlavně přesné zakončení Xabiho Prieta dali utkání opět remízový stav.

Další šance nezužitkovali Jiří Jarošík a Nicolas Bertolo, na druhé straně se ještě do poločasu pokoušel otočit skóre Antoine Griezmann, ale vsítit branku se mu nepodařilo. Záhy po druhé půli vylekal Javi Paredes Claudia Brava, jehož výborný zákrok zastavil míč včas.

Na druhé straně se dvakrát předvedl Leo Franco, který zlikvidoval výborné šance Davida Zurutuzy. Blízko brance byl i Raúl Tamudo, kterému stačil před Francem pouhopouhý krok k dostižení výborné mičudy z kopačky Griezmanna, který měl několik minut před koncem utkání pěknou šanci, když se snažil technicky přehodit Franca což se mu jen o decimetr nepodařilo.

Chybné rozhodnutí rozhodčích, o němž byla řeč v úvodní stati, přišlo krátce před koncem a mělo na zápas nebývalý vliv. Griezmannův centr vrátil Gorka Urkola před branku, kde se zjevil osamoceně nabíhající Zurutuza, který překonal Brava. Rozhodčí však hlavičkový souboj Urkoly a kapitánem hostí Carlosem Diogem. Rozhodčí dělal chyby celý zápas, ale tato byla nejzásadnější, protože zanedlouho se podařilo domácímu mužstvo vsítit rozdílový gól.

Claudio Bravo si sice se střelou Sinamy-Pongolleho poradil, ovšem na ránu střídajícího Braulia neměl nárok. Zaragoza se díky této brance dočkala po dlouhých šesti kolech vítězství, po třech kolech bodovala na domácí půdě a hlavně se posunula na osmnáctou příčku tabulky. Rok 2011 tak začíná stejně, jako ten minulý, tedy snahou o zmrtvýchvstání. Real Sociedad zůstává nadohled pohárům.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip-0 0

Prani-3 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ooou yeeees:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele