22. kolo
05.02.2011 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Zaragoza - Racing Santander 1:1

V posledních třech utkání domácí hráči Zaragozy pokaždé zvítězili, dnes se však museli spokojit pouze s remízou 1:1 s mužstvem ze Santanderu. Konečný výsledek však odpovídá předvedené hře obou celků.

Ve 14. minutě prvního poločasu poslal přesnou hlavičkou hostující tým do vedení 1:0 Christian Fernandez a přiblížil tak svůj Racing k zisku tří bodů. V prvním dějství byli mírně aktivnější hráči domácího celku, kteří si vytvořili pár příležitostí a dokázali i smazat jednogólovou ztrátu, ještě do poločasu to bylo 1:1. Pět minut před koncem prvního dějství totiž Zaragoza zásluhou Saida Boutahara srovnala a šance obou týmů byly opět vyrovnané. Do konce prvního poločasu už poté branka nepadla, a proto oba týmy šly do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Ve druhé půli byli mírně aktivnější hráči hostujícího Santanderu, stoprocentní gólovou příležitost si ale nevypracovali. Chvíli před koncem utkání mohli zápas rozhodnou hráči domácí Zaragozy. V 88. minutě vypálil na branku hostujícího celku střeženou brankářem Tonem domácí Florent Sinama Pongolle, s jeho střelou si však hostující brankář poradil. Definitivně mohl utkání rozhodnout v poslední minutě český obránce Jiří Jarník, který hlavičkoval po centru Javora Partese. Naneštěstí pro domácí branku gólmana Tona přestřelil. Do konce zápasu si žádný tým již brankovou příležitost nevytvořil a zápas tak skončil spravedlivou remízou 1:1.

Utkání dvou sousedních celků v tabulce bylo sice bohaté na střely, stoprocentních gólových příležitostí se ale v zápase příliš neobjevilo. Oba týmy si z utkání odnesly každý po jednom bodu. Nedá se přesně říci, zda to je pro jeden či druhý celek bodová ztráta. Kluby se totiž nacházejí ve středu tabulky a nepředpokládá se, že by zasáhly do bojů o evropské poháry. O zajištění účasti i v následujícím ročníku španělské Primera División se zatím ani jeden z obou týmů strachovat nemusí, ovšem díky vyrovnanosti spodní části tabulky úplnou jistotu ještě nemají. V konečném důsledku mohou být ale oba celky vesměs spokojeny.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Definitivně mohl utkání rozhodnout v poslední minutě český obránce Jiří Jarník, který hlavičkoval po centru Javora Partese."

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele