8. kolo
23.10.2010 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Zaragoza - FC Barcelona 0:2

Barcelona suverénně orazítkovala předzápasové papírové předpoklady a bez větších obtíží porazila bezmocnou aragonskou družinu vedenou nedobrým mentorem, možná dosluhujícím koučem José Aurelia Gayem, jemuž se začíná oprátka zařezávat do krku.

Trenérský stolek je hodně vratký a v případě dalšího neúspěchu se dá očekávat, že vedení Realu Zaragoza předčasně ukončí se čtyřiačtyřicetiletým trenérem smlouvu. V dnešním utkání Zaragoza opět doplatila na nedisciplinovanost a neúčinnou ofenzívu, o níž dnes nelze ani rozprávět. Jistě nelze hráče Los Manos zatracovat, však hráli proti jednomu z nejlepších fotbalových mužstev současnosti, přesto si myslím, že hráli a hrají pod hranicemi svých možností. Totéž však lze říci i o katalánském výběru, který výkonnostně daleko zaostává za předcházejícími sezónami.

Blaugranas již rozestavením naznačili, že v utkání nehodlají bránit, ale útočit. Guardiola vsadil v podstatě na tři obránce, přičemž Dani Alvés měl tentokráte poněkud ofenzivnější úkoly, nežli obvykle. Zaragoza útokům, vpádům do pokutového území či nepříjemným okamžikům po standardních situacích v první třetině utkání velmi zdatně odolávala a nepouštěla Barcelonu do výraznějších příležitostí.

První šanci utkání měl krátce po pětadvaceti minutách hry David Villa, ale ztroskotal jako na dobře chytajícím Doblasovi. O pět minut později poprvé a naposledy prověřil kvality a postřeh Víctora Valdese Jiří Jarošík, jehož hlavičku španělský reprezentační brankář bezpečně zachytil.

Barca měla obrovskou územní převahu a byla jen otázka času, kdy skóruje. Zasloužené branky se dočkala ve dvaačtyřicáté minutě a velkou zásluhu na ní má exvalencijský David Villa. Osmadvacetiletý rodák z asturijsého Langrea a historicky nejlepší střelec španělské fotbalové reprezentace na sebe dokázal díky průniku prostředkem hřiště natáhnout hned kvarteto aragonských obránců, čímž uvolnil velký prostor, do něhož si naběhl Lionel Messi, kterého David Villa nalezl perfektní kolmou přihrávkou. Argentinský kouzelník neměl tváří tvář Doblasovi žádné potíže se zakončením a otevřel skóre utkání.

Do konce poločasu již k žádnému ohrožení té či oné svatyně nedošlo, zato po přestávce již nebyla o šance před domácí brankou nouze. V sedmačtyřicáté minutě musela Zaragoza oželet jednoho muže. Již ve třetím zápase v řadě šla Zaragoza do oslabení, když si Leonardo Ponzio vyšlápl na Daniho Alvése a polechtal jeho lebku loktem. Šlo o vyloučení z kategorie přísnějších, nicméně si jej rozhodčí bez problémů obhájí.

Převaha Barcelony se zvyšovala. V šedesáté minutě spálil pořádnou šanci po perfektní přihrávce Davida Villy Lionel Messi, který ztroskotal na výborně zasáhnuvším Doblasovi. V šestašedesáté minutě již Doblas kapituloval. Nejprve sice výborně zasáhl proti teči Daniho Alvése po Pedrově centru, ale na následnou dorážku Lionela Messiho neměl pražádný nárok.

Po druhé brance se tlak Barcelony se tlak zmenšoval a zmenšoval, přesto si Zaragoza nedokázala vytvořit pražádnou šanci a příležitost. Barca bezpečně kontrolovala vývoj utkání a v závěru měla ještě možnost navýšit své vedení, David Villa bohužel potvrdil, že se mu v posledních týdnech nedaří. Závěr nabídl poklidnou a hodně nudnou podívanou, a tak jej netřeba sálodlouze komentovat a hodnotit. Barcelona si připsala navýsost zasloužené vítězství, ale její pozice v tabulce se nezměnila - zůstává druhá za dnes naprosto suverénním Realem Madrid.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

barcelona rozbije vsetkych

Reagovat
Tomtaf

3:6

Reagovat
vocasisko

rád bych viděl thiaga, když už ho pepek furt tahá z béčka atak nehraje ani za "A" ani za "B"

sestava snad :

Valdes- Adriano, Pique, Puyol, Maxwell- Sergio, Thiago, Iniesta - Messi, Villa, Pedro

ale stejně to tak nebude :( :P

Reagovat
vocasisko

klidně útok i Jeffren, Messi, Pedro ... přece jen si Jeffren šanci zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

nemate nekdo stream ? :)

Reagovat
smazaný uživatel

za to spalování šancí bych těm hráčům měsíc nedal výplatu!!!! potom by si dobře rozmysleli co dělat před bránou!!! protože to už je neuvěřitelné co nedáme a hodně mě to sere!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele