28. kolo
13.03.2011 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Málaga CF 0:2

Dnes ve 28. kole La Ligy dokázala Malaga překvapivě porazit Real Sociedad 2:0 a nadále si tak drží šanci na setrvání v nejvyšší španělské lize, neboť se bodově dotáhla na 19. Hercules a 18. Almeríi. Real Sociedad nadále drží 9. příčku, ale jeho šance na pohárovou Evropu se rychle vzdalují.

V dnešním zápase se domácí chtěli pokusit nastartovat spanilou jízdu za příčkami, které by klubu zajistili pro příští sezónu účinkování v Evropské lize. Jenže domácí zápas se jim příliš nevydařil, neboť Duda a Rondon zajistili svými góly tříbodový zisk pro svoji Malagu, která se ze všech sil snaží udržet v La Lize.

Přestože se na konci zápasu mohli radovat hráči Malagy, byli to domácí, kteří byli v úvodu utkání aktivnější. Už v 6. minutě se mohl Real Sociedad dostat do vedení, když se do slibné pozice dostal záložník Xabi Prieto. Jeho střela ovšem směřovala přímo do prostoru, kde stál brankář Willy Caballero, a ten tak neměl se zneškodněním rány příliš problémů.

Jenže ve 24. minutě se ozvali hosté a hned z toho byl gól. Brankář Realu Claudio Bravo vyrobil velkou chybu, když se mu nepodařilo zastavit rozběhlého Dudu, a tak se mohl pouze dívat, jak nikým neohrožený hráč Malagy pohodlně posílá míč do odkryté brány.

Ještě před koncem poločasu se o vyrovnání pokoušel Raúl Tamudo, ale jeho pokus gólem neskočil. Na začátku druhého poločasu se o srovnání skóre pokoušel pro změnu Diego Rivas, ale Caballero jeho střelu vychytal. Namísto vyrovnání přišlo v 58. minutě zvýšení skóre na 2:0. Po skvělém průniku Elisea Pereiry si na jeho centr naskočil Rondon, který tvrdou hlavičkou překonal Brava.

Malaga tak díky vítězství vyrovnala Hercules a Almeríi, přičemž na první nesestupový tým, kterým je Sporting Gijón, ztrácí pouhý jeden bod. Otázka setrvání v La Lize tak zřejmě bude otevřená až do posledního kola.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SanS.vyhraje 5:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Vidím to na remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 nebo 0:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele