30. kolo
03.04.2011 17:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Hércules CF 1:3

Ve 30. kole La Ligy podlehl domácí Real Sociedad 1:3 hráčům Herculesu. Ti díky dvěma brankám Drentheho a jedné Portilla po čtyřech prohraných zápasech konečně bodovali a poskočili tak na 18. příčku, přičemž na 17. Zaragozu ztrácí pouhý jeden bod. Real Sociedad ani napopáté nedokázal vyhrál, a tak se nadále propadá tabulkou. Momentálně mu patří 14. příčka.

Ani jeden z týmů neměl před utkáním dobrou statistiku, a tak oba celky, které v minulé sezóně postoupily ze Segunda División, doufaly, že právě v nedělním duelu konečně získají 3 body.

První poločas přinesl několik zajímavých akcí, ale diváci se nakonec gólu nedočkali. I v druhém poločase se dlouho hrálo za bezbrankového stavu. Teprve v 70. minutě se s góly roztrhl pytel.

Hosté skvěle přenesli hru z levé strany na pravou, kde se míče ujal Kiko Femenia. Jeho zatočený centr našel Portilla, který přesnou hlavičkou poslal Hercules do vedení. Byl to mimochodem vůbec první venkovní gól Herculesu od října.

V 84. minutě navýšili hosté své vedení na 2:0. Royston Drenthe, který je v klubu na hostování z Realu Madrid, si na levém křídle zpracoval centr od Nelsona Valdeze a předvedl skvělý průnik až do pokutového území, odkud poslal míč přízemní střelou ke vzdálenější tyči.

A o pět minut později už hosté vedli 3:0. Rozvíjející se útok domácích byl zastaven a míč se dostal znovu k Drenthemu, který využil nezformované obrany domácích a předvedl další krásné sólo od půlící čáry až k bráně Claudia Brava, kterého s přehledem překonal.

Real Sociedad se ještě zmohl na snížení stavu, když se v nastaveném čase trefil po přihrávce Xabiho Prieta Diego Ifran, ale zápas již byl rozhodnut, a tak se Hercules mohl radovat z důležitého vítězství, které mu může velmi pomoci v boji o záchranu v nejvyšší španělské lize.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele