8. kolo
25.10.2010 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Deportivo La Coruña 3:0

Real Sociedad potvrdil v domácím utkání proti utrápenému, zničenému a nekonkurenceschopnému Deportivu La Coruña roli favorita a poradil si s předposledním celkem tabulky naprosto jasně v poměru 3:0. Baskický celek celému utkání opanoval a dominoval, načež držel Depor držel daleko od své vlastní branky.

Zápas týmů peroucích se o udržení v nejvyšší soutěži nenabídl žádné atraktivní drama, ba naopak představoval průměrné, s ohledem na ostatní utkání v tomto kole mírně podprůměrné pokoukání. Nejzáživnějším a zároveň jediným zajímavým okamžikem prvního dějství byla branka Joseby Llorenteho, který vytěžil z mírné převahy domácího celku první a rozhodující branku utkání, když si perfektně nikým nehlídán naběhl středem pokutového území na centr Alberta De la Belly a poslal míč do sítě bezmocného Aranzubíy.

Jedinou šanci Deportiva La Coruña zhatila nepřesnost Yvese Hadleyho Desmaretse, který svou pravačkou mířil jen těsně vedle pravého růžku branky Claudia Brava. Do poločasu se již nic zajímavého na stadionu Anoeta neudálo, a tak se vrhněme do druhé půle, která krom dvou branek nabídla oživení herního projevu obou mužstev a hlavně přísun většího množství střel a příležitostí.

Velkým oživením hry Deporu byl příchod Rikiho, který narozdíl od Desmaretse provětrával obranu domácího mužstva poněkud častěji. Za zmínku stojí jeho střela z šedesáté minuty, která jen těsně proletěla vedle pravé tyče Bravovy branky. Na druhé straně o chvíli později zahrozil Joseba Llorente, který před brankou nedokázal zužitkovat Griezmannův dobrý pas.

V šestašedesáté minutě měl obrovskou šanci agilní Riki, ale jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti fantastickým zákrokem vyčapal Claudio Bravo, který tím svému týmu hodně pomohl, neboť o čtyři minuty později vstřelil domácí celek druhou, pojišťující branku, která byla takřka identická, jako ta první. Xabi Prieto odcentroval z levé strany míč do vápna, kde přistál na hlavičce naprosto osamoceně nabíhajícího Griezmanna, který se mohl ve velkém stylu radovat z velmi důležitého druhého gólu.

Devatenáctiletý útočník svou branku oslavil skutečně neopakovatelně, neboť si i se svými spoluhráči nalezl do přistaveného reklamního automobilu. Do konce druhého dějství přidal slavný baskický klub ještě jednu branku, z níž se po Sarpongově přiťuknutí radoval třiadvacetiletý forvard Agirretxe. Domácí slaví zasloužené vítězství, v La Coruni se očekává krušný týden, v němž se jistojistě bude řešit otázka odvolání stávajícího a dlouholetého kouče galícijského klubu Miguela Ángela Lotiny.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele