22. kolo
06.02.2011 19:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Real Madrid rozstřílel San Sebastián

Bílý balet se dočkal v La Lize vyššího vítězství, poté co porazil Real Sociedad San Sebastián v poměru 4:1. Střelecky se opět našel Cristiano Ronaldo, autor dvou branek, premiérový ligový gól vstřelil Adebayor. Real se drží na druhém místě. San Sebastián neodehrál právě povedený zápas.

Domácí nastoupili ve značně pozměněné sestavě: Ve stoperské dvojici nahradil Albiola Garay, na pivotu Khediru Lass a nejvíce změn doznala útočná vozba - místo Di Marii se objevil Kaká a na hrotu nastoupil Adebayor za Benzemu. Trenér hostí Lasarte vyměnil Labaku za De la Bellu.

První šanci utkání měl Kaká, ale minul branku. Další pokusy měl Cristiano Ronaldo, ale zatím šly mimo. V 7. minutě už stadion nadšeně zabouřil, protože domácí otevřeli skóre. Centr Arbeloy odvrátil nepřesně Elustondo a Kaká levačkou přesně zavěsil.

Hosté mohli vyrovnat o minutu později po chybě Casillase, ale Raúl Tamudo nedokázal nabídnutou šanci využít. Baskové se i nadále osmělovali, ale nic převratného nevymysleli. Real nejprve zahrozil volejem Ronalda nad a pak se Portugalec po čtyřech soutěžních zápasech konečně dočkal. Xabi rozjel ve 20. minutě akci, kterou následovala kombinace mezi Kaká a Ronaldem zakončená přesnou střelou levačkou k tyči Bravovy branky.

San Sebastián odpověděl nepřesnou střelou Griezmanna, s chutí střílejícího Ronalda vychytal na druhé straně Bravo. Ani volej Adebayora nenašel branku hostí, vtipnou patičku Ronalda překazil Anostegui, Portugalcovu střelu o minutu později skvěle vyrazil Bravo.

Aktivní byl rovněž Adebayor, jeho akci nezavršil Kaká. Ani dalekonosná střela Ozila neskončila gólem. Hosté mohli snížit ve 40. minutě, ale dorážku Tamuda po pasu Griezmanna výborně zneškodnil Casillas. Bílý balet v odpověď zvýšil náskok, po rohu Ozila, který přesně zakončil hlavou Cristiano Ronaldo. Poslední šanci prvního poločasu měli opět domácí, nicméně Ronaldo mířil z přímého kopu těsně nad.

I druhé dějství začali domácí svižně.V 51. minutě mohl zkompletovat hattrick Ronaldo, ale pálil po přihrávce Kaká vedle, vzápětí Brazilec po akci Ozila a přenechání Adebayora orazítkoval břevno. O pět minut později mohl rozvlnit síť Adebayor, ale přihrávka Ronalda mu přeskočila přes nohu.

Další šanci měl Cristiano Ronaldo, ale Bravo mu oba pokusy těsně za sebou zneškodnil. Ani střela Ozila se neujala, a tak nakonec v 71. minurě snížili hosté. Po zmatku ve vápně vystřelil Tamudo, Casillas vyrazil a míč se odrazil od Arbeloy do branky. Domácí odpověděli střelami Ronalda a Di Marii, ale Labaka s Bravem zabránili nárůstu skóre.

V závěrečné desetiminutovce se nejprve uvedl slalomem před Brava Adebayor, ale neproměnil. Pak využil nedorozumění obrany a Brava Ronaldo, ale míč poslal z úhlu jen do boční sítě. V 88. minutě uzavřel skóre Adebayor, který po přihrávce Di Maríi chladnokrevně vstřelil svůj první ligový gól v dresu Realu.

Pak domácí polevili a hosté měli šance v podání Sarponga, Elustonda a Agirretexeho, nicméně výsledek se již nezměnil. Real si drží sedmibodový odstup za Barcelonou, San Sebastián klesl na desáté místo.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Benzema,Ronaldo, 75 min. Adebayor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
PePiG7

2-0 Ronaldo,DiMaria

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

no při současné formě Realu by to zase nebylo tak velké překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Benzema

Reagovat
Krausio_Real_M

2:1

Reagovat
delfin

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 ronaldo,ronaldo,ronaldo,adebayor

Reagovat
Aldeano

Reagovat
PePiG7

Reagovat
Krausio_Real_M

skoro

Reagovat
kaja900

3:1 .. Ronaldo Ozil Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo,ronaldo,ronaldo,kaka ,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele