8. kolo
23.10.2010 20:00 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Game, set, match…Real Madrid!

Real Madrid na vlastním hřišti nezaváhal a rozdrtil Racing Santander v poměru 6:1. Hlavním kanonýrem byl Cristiano Ronaldo, který vstřelil čtyři góly. Bílý balet se dostal opět do čela tabulky. Racing nedokázal svou defenzivní taktiku dodržet dlouho.

Obranné valy Santanderu neodolaly ostré palbě domácích. První díru prorazil "Pipita" Higuaín a katabrijskou hradbu rozstřílel čtyřmi zásahy Cristiano Ronaldo. Skóre uzavřel závěrečným zásahem Ozil. Hosté se zmohli pouze na zkorigování stavu střelou Diopa.

Ani v dalším zápase nedokázal Racing proti Realu bodovat. Domácí nastoupili ve své osvědčené sestavě, ani hosté neučinili v základní jedenáctce změny. Real začal tlakem, santanderští mu čelili vysunutou obrannou.

Po první střele nad z kopačky Ronalda se gólový účet otevřel v 11. minutě po spolupráci Argentinců v dresu Realu. Di María krásným křižným pasem našel na hranici ofsajdu Higuaína a ten nasadil Toňovi jesličky. Stejně se gólmanovi hostí vedlo o čtyři minuty později. Higuaín se proměnil v nahrávače a Ronaldo zvýšil pohotově na 2:0.

Racing se snažil zareagovat, ale příliš se mu to nedařilo, přímý kop Munitise chytil Casillas. V 28. minutě prolomil ofsajd systém Ozil, na jeho přihrávku si opět naběhl Ronaldo a Real vedl o tři góly. Dalším pěkným momentem byly po nahrávce Ronalda nůžky, které vystřihl Di María, ovšem jeho pokus šel mimo.

Agilní Di María byl u další akce o pět minut poté, ale jeho krajana Higuaína tentokrát brankář Toňo vychytal. Madrid trochu zvolnil, takže Racing měl do konce poločasu nejprve šanci Rosenberg po průniku Kennedyho, ale jeho ránu zblokoval Pepe. Druhou šanci šikovného Švéda lapil nadvakrát Casillas.

Druhý poločas začal jako první. Po dvou minutách pronikl zprava Di María, načechral míč před branku, kde čekal Cristiano Ronaldo a přesnou ranou zkompletoval hattrick. Další příležitost po přihrávce Marcela poslal Di María akrobaticky vedle. Stejný hráč byl faulován v 55. minutě Cismou ve vápně a opět Cristiano Ronaldo pokutový kop proměnil.

Za rozhodnutého stavu se dostávali do šancí i hosté. Akci Kennedyho završil volejem mimo vystřídavší Ariel. Za domácí odpověděl pěkným průnikem a stelou mimo Ozil. Talentovaný Němec se dočkal o chvíli později v 63. minutě, kdy zpracoval pas Xabiho, uvolnil se a Toňa překonal pošesté.

Na hřiště se dostal i Canales právě za Ozila. Šanci měl po přímém kopu Xabiho rovněž Carvalho, ale jeho hlavička minula branku Racingu. Canales se prosadil téměř také, když si naběhl na přihrávku Ronalda, ale jeho střelu mířící do branky zblokovala hostující obrana.

V 73. minutě se dočkali i hosté. Střelu Diopa tečoval zády Rosenberg a ta skončila v síti zmateného Casillase. Do šance se dostal i střídající Benzema, s jehož pokusem si poradil Toňo. Zápas ztratil na tempu, přesto měl ještě dobrou příležitost Rosenberg po přihrávce Diopa, ovšem Casillas mu skvělým zákrokem ve skórování zabránil.

Poslední šanci měl Cristiano Ronaldo po průniku Pedra Leóna, ale pátý gól už nepřidal. Real se po takřka exhibičním výkonu v první polovině utkání se vrátil na první místo tabulky La Ligy a v týdnu ho čeká začátek další soutěže - španělského Královského poháru.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (11)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Go Real

Reagovat
PePiG7

Ronaldo hattrick yees a to ještě není konec

Reagovat
PePiG7

já to říkal,je tam čtvrtej

Reagovat
smazaný uživatel

Hala madrid

Reagovat
Krausio_Real_M

Cristiano Ronaldoooooo!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

parada tenhle rok je pro real jak v pohadce ani jednou neprohral v lize i v lize mistru dekuju ti boze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bomba skvělé, Cristiano je nejlepší

Reagovat
niflheim

No uvidíme, jak dopadnou s Barcelonou. Minulý rok oba zápasy prohráli a to je i stálo boj o titul.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele