28. kolo
12.03.2011 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Dva góly Benzemy daly Realu vítězství nad Herculesem

Real Madrid zvládl domácí utkání s Herculesem před odvetou s Lyonem v Lize mistrů. Hlavním strůjcem vítězství 2:0 byl Benzema, střelec obou branek. Hosté přes nebojácný výkon v první půli postupně ztráceli a propadli se na předposlední místo tabulky.

Real nastoupil s jedinou změnou v základu, Pepeho nahradil na stoperu Ramos a na pravém beku nastoupil Arbeloa. Hostující trenér Vigo učinil změn víc. Na pravém beku se místo Cortése objevil Juanra, ve středu zálohy Aguilar nahradil Fritzlera a Thomert nastoupil na levém kraji zálohy za Cristiana.

Domácí začali aktivněji, na pěknou Di Maríovu přihrávku nikdo nedosáhl, za hosty odpověděl slabou střelou Portillo, bývalý hráč Bílého baletu. V 17. minutě těsně přestřelil Granero, o minutu nato hlavičkoval na opačné straně Pamarot. Hosté postupně hru vyrovnávali, ale do šancí se nedostali.

Ke zlomu došlo ve 24. minutě. Ozil nasměroval pas na Benzemu, ten pustil Arbeloovi, který mu nezištně vrátil a Francouz nedal Calatayudovi šanci. O pět minut později mohl navýšit náskok Adebayor po centru dobře hrajícího Arbeloy, ale jeho prudkou hlavičku gólmana Herculesu vyrazil na roh.

Real hrál i nadále v pohodě, hosté zahrozili agilním Kikem, ale jeho střílený centr Casillas chytil. Benzemova hlavička po centru Ozila šla mimo. Pak se musel přece jenom ještě činit Casillas. Nejprve zneškodnil volej Thomerta a o chvilku nato vyrazil nad břevno střelu Kika, který se proháčkoval až do vápna. Poslední příležitost poločasu měl Portillo, ale jeho střelu z dálky Casillas lapil.

Druhá půle začala břevnem Adebayora po pasu Di Maríi. Pak měl kolem 53. minuty dvě šance Benzema, první po přihrávce Di Maríi a druhou po střele zpoza vápna. V obou případech ale dobře zasáhl gólman Calatayud. Do třetice se však podařilo navýšit náskok domácích. Francouz vyškolil u brankové čáry Paze a "angličanem" vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Hosté měli šanci při přímém kopu, ale kapitán Farinós přestřelil. Domácí měli podobnou příležitost, tentokrát se zaskvěl Calatayud, když vyrazil ránu Ozila nad břevno. V 77. minutě se mohl gólově prosadit Khedira, ale nepodařilo se mu ideálně dorazit příležitost Adebayora.

Bílý balet dovedl utkání do zdárného konce, protože Hercules už nekladl přílišný odpor, další šanci měl v 89. minutě Adebayor po centru Marcela, ale Calatayud krásně vyrazil. V nastaveném čase měl ještě možnost na hattrick Benzema, ale přestřelil. Real se tak nejméně do zítřka dostal na čtyři body od vedoucí Barcelony.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (14)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajeme a dostaneme se na vítěznou vlnu před zápasem LM s Lyonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak,sice to bude jeden né z daleka tak lehkých zápasů jak vypadá,ale věřím že 3 body zůstanou na Santiagu Bernabeu a Hercules prohraje s Realem rozdílem třídy!Proto můj tip 3:0 (Ángel Di María, Mesut Özil, Karim Benzema)Hala Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

potřebujem 3body i sebevědomí na lyon...tip:4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne at na Lyon nastoupí Cristiano, ale samozřejmě i bez něj to jde, nicméně co si budem povídat.... Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga dostala sedmicku Hercules dostane sestku.6:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5 1-Benzema,Adebayor,C.Ronaldo,Benzema,C.Ronaldo,-Valdes

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 nebo 2:0

Reagovat
PePiG7

2-1 DiMaria, Ozil-Trezegeut

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

nastoupí ronaldo??jinak3:O

Reagovat
Losinho

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele