21. kolo
29.01.2011 18:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Sporting Gijón 0:4

Sporting Gijón nevídaným způsobem dobyl baleárskou fotbalovou tvrz Estadio Iberostar a postaral se o prozatím nejpřekvapivější výsledek jednadvacátého kola. Asturijský tým do posledního puntíku splnil předzápasový taktický plán, neboť vycházel ze zajištěné obrany a snažil se podnikat na polovinu domácích nebezpečné výpady.

Právě ony se staly největší zbraní asturijské fotbalové jízdy, která tentokráte využila naprosto každou příležitost, která se jí nabídla. Mallorca může žehrat pouze a jen na svou špatnou koncovku a nesmírně prostupnou defenzívu v čele s nejistým a chybujícím Nunezem.

Defenzíva Mallorcy pracovala jak banda kloučků v mladší přípravce, stejně roztržitě, stejně nepozičně, stejně pomalu. Laudrupovo mužstvo zkrátka mělo špatný den, přičemž rádo na duel se Sportingem zapomene. Real Mallorca klesl tabulkou na jedenáctou pozici, jež je na pět bodů vzdálena dvanáctému Sportingu, jehož úctyhodná forma mu vynesla posun a odpoutání od sestupové hrany.

Sportingu Gijón jistě přišla k duhu úvodní branka, kterou Preciadovi muži zaznamenali již ve třetí minutě. Stálice na pravé straně Rojiblancos Alberto Lora potáhl na pravé straně mičudu a přibližně od rohového praporku ji odcentroval před branku. Centr se měl stát lehkou kořistí Dudu Aouateho, avšak izraelský brankář centr podskočil a tím v usnadnil práci kapitánu hostí Diegu Castrovi, který před odkrytou brankou nezaváhal.

Mallorca sice v dalším průběhu prvního dějství převzala iniciativu a často držela míč na svých kopačkách, do pokutového území však ne a ne proniknout. Bylo zvykem, že se na lajně ohraničující pokutové území postavilo i sedm až osm mužů, kteří bránili jakýmkoliv pokusům o vpád do šestnáctky. Pravděpodobně největší šanci domácího mužstva měl Gonzalo Chori Castro, jehož střelu však fantastickým zákrokem zlikvidoval Iván Pichu Cuellar.

Po obrátce čekalo poloprázdné ochozy Estadio Iberostar nepříjemné překvapení v podobě kanonády hostujícího celku, jenž si v Palmě de Mallorca otevřel na účet podniku soukromou střelnici. První branku obstaral Roberto Canella, který pronikl z levé strany do pokutového území, vyřadil ze hry obránce a vystřelil na branku. Mičuda si to namířila kolem statujícího Aouateho k na čáře stojícímu bekovi Kevinovi, který jej poslal do vlastní sítě.

O šest minut později zvýšil skóre na již tak neuvěřitelných 0:3 André Castro, který využil vynikající práce svých spoluhráčů, uprchl obraně a sám před Aouatem nezaváhal. Baleárskou katastrofu dokonal v samém závěru zápasu Nacho Novo.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (4)

Přidat komentář
randi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Maras...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele