17. kolo
03.01.2011 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Hércules CF 3:0

Real Mallorca po prosincových erupcích opět stojí na pevné zemi a nový rok odstartoval vynikajícím výkonem a destrukcí Hérculesu v poměru 3:0. Baleárští Ďábli o svém vítězství rozhodli zejména v závěru prvního dějství, v němž vstřelil Emilio Nsue a Víctor rozdílové dvě branky. Záhy po obrátce poslal do Hérculanos do kolen výborně hrající Pereira.

Obrana Hérculesu zejména po první dvacetiminutovce pracovala ve velkém shonu, neboť ofenzivně laděná jedenáctka hostí podnikala jeden spanilý útok za druhým. Brankářská opora Juan Calatayud proto musel být v neustálém střehu, přestože fanoušci černočervených dlouho čekali na přesnější střelu.

Jednatřicetiletý brankář hostí sice zlikvidoval v prvních momentech duelu hlavičku Webóa a v minutě pětatřicáté pokus Jonathana De Guzmana, ale v dalších momentech již byl bezradný. Obrana Hérculesu sice odvrátila rohový kop, ale jen na kopačky Michaela Pereiry, který míč obrátkou poslal skákavou střelou na branku. Calatayud tuto střelu ve vší snaze vyrazil před sebe, kde ovšem čekal Emilio N’Sue, jenž dlouho neváhal a švihnul míč do sítě.

Neuběhly ani tři minuty a Pierre Webó se výborným přiťuknutím hlavou postaral o další branku, kterou bodlem vsítil Víctor, jenž měl okolo sebe v pokutovém území nezvykle moc místa. Mallorca tak šla do kabin s dvougólovým náskokem, který v padesáté minutě zvýšil po vynikajícím průniku po pravé straně Michael Pereira. Jeho brance předcházela výborná příležitost Pierra Webóa.

Třetí přesný zásah Mallorcu natolik uklidnil, že nechala možnost polaskat se s mičudou i hráčům Hérculesu, kteří ovšem byli v ofenzívě bezradní a neefektivní. Není divu, že si z Baleár odvezli tříbodový příděl, neboť předvedli velice špatný výkon. I proto zůstávají na třinácté příčce s náskokem šest bodů na sestupové příčky. Mallorca si polepšila na devátou příčku, přičemž ztrácí pouhopouhé dva body na šesté Atlético Madrid.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hraju Mallorcu, vypadá to dost slibně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele