18. kolo
09.01.2011 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Racing Santander - Sporting Gijón 1:1

Sporting Gijón v závěru zápasu s Racingem urval cenný bod a dostal se z nelichotivé poslední příčky, ačkoliv jeho bodový zisk je po dvacátém kole s poslední Zaragozou shodný. Racing zůstává několik bodů před sestupovou propastí, jeho pozice přesto není vynikající ani uspokojivá.

Na El Sardinero se hrál pohledný duel, který by se mnoha fanouškům jistojistě líbil. Nutno podotknout, že mělo hostující mužstvo výrazně ze hry a Racing v několika fázích zápasu přehrálo. Asturijská jedenáctka může žehrat jen a jen na špatné zakončení a vlastní branku, kterou obstaral stoper Gregory Arnolin.

Úvod patřil Sportingu, o jehož úvodní střelecké pokusy se postarali Sebastian Eguren a José Angel. V prvním případě hráč Rojiblancos ztroskotal na nepřesnosti, ve druhém pak na vynikajícím Toñovi. Krátce před půlhodinou hry mohlo udeřit na druhé straně, a taky udeřilo, neboť Ivan Bolado trefil břevno. Racing se nakonec mohl radovat přesně ve třetině utkání, kdy se po centru Francise prosadil nešťastník Gregory, který si vsítil povedeného vlastence.

Odpovědět se pokoušel David Barral, ale jak jeho přímák, tak posléze další střela do sítě ani mezi tři tyče cestu nenašly. Po obrátce mohl vyrovnat Nacho Novo, ale jeho gólovce zamezil skvělým zákrokem Toño, který krátce před hodinou hry famózní robinsonádou zlikvidoval střelu Nacha Casese.

Racing odpověděl tutovkou Adriána, kterou na poslední chvíli zneškodnil vynikajícím obranným zákrokem Iván Cuellar. Kantábrijský tým směřoval k vítězství a v závěru relativně kontroloval hru, v nastavení však Gijón přešel do velké protiofenzivy a díky brance Diega Castra po centru Rafaela Sastreho zaslouženě vyrovnal. Remíza je jednoznačně rozhodně zasloužená.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele