3. kolo
19.09.2010 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Real Zaragoza 2:0

Racing Santander si připsal první vítězství v sezóně, když dvěma brankami předčil tým z hlavního města Aragonie Zaragozy. Racing svého soupeře jednoznačně přehrál, na branku však čekal až do dvaasedmdesáté minuty, kdy se konečně prosadil třiadvacetiletý stoper a velká opora týmu Henrique. V nastaveném čase pojistil zasloužené vítězství dvaadvacetiletý útočník Ariel Nahuelpán.

Zaragoza si připsala druhou zaslouženou porážku v řadě. Minulý týden dostala během pětatřiceti minut pět branek od Málagy a bylo vymalováno. Tentokrát se mužstvo vedené José Aurelio Gayem dlouhou dobu drželo a pečlivě bránilo, ale tlaku Racingu Santander ve druhém poločase už neodolalo. Sečteno - podtrženo, Maños se po třech kolech jeví jako jeden z největších aspirantů na sestup.

V prvním poločase si připsali nebezpečné, ale nepřesné střeli český obránce Jiří Jarošík a mladý baskický útočník či ofenzivní záložník Ander Herrera. Za domácí odpověděli Pedro Munitis a Ariel Nahuelpán. Druhé dějství přineslo více vzruchu a napětí, ale mnohem lépe hrajícímu domácímu mužstvu se dlouho nedařilo procedit míč do sítě dobře chytajícího Lea Franca. Domácí se proto snažili dostat do pokutového území pomocí centrů, které však většinou nenašly adresáta.

V šestasedmdesáté minutě přišel první úder. Pedro Munitis zařídil výborným průnikem a pohotovou střelou rohový kop a přesunul se k rohovému praporku. Centrovaný míč dopadl na hlavičku Henriqueho, který krásnou a nechytatelnou hlavičkou nedal Francovi šanci. Na prahu nastavení se prosadil po krásné přihrávce Manuela Arany dobře hrající Ariel Nahuelpán a dal výsledku konečnou podobu. Racing zvítězil zaslouženě a alespoň dočasně zmizel z nejnižších pater tabulky, kde naopak zůstává Real Zaragoza.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele