9. kolo
31.10.2010 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - Real Sociedad 1:2

Nováčkovi ze Sociedadu se i nadále v nejvyšší španělské soutěži daří a v 9. kole to potvrdil v Málaze, odkud si veze tři body za vítězství 1:2. Vítězný gól San Sebastianu vstřelil v 55. minutě Joseba Llorente. Sociedad se díky vítězství posunul už do elitní desítky a se ziskem třinácti bodů je na devátém místě. Málaga se naopak propadla na sestupovou pozici.

Velká nuda byla k vidění v prvním poločase na stadionu La Rosaleda. Ani jeden z týmů se nemohl dostat do tempa a z nevýrazného boje ve středu hřiště moc šancí k vidění nebylo. První pokus o střelu přišel až v 17. minutě, kdy pokoušel štěstí domácí Fernando. Jeho tvrdému projektilu však scházela přesnost.

Na druhé straně se snažil zejména levý záložník Griezmann a ten se po parádní individuální akci dostal do zakončení z úhlu, ale bohužel pro hosty trefil pouze boční síť branky Málagy. Ve 30. minutě se uvedl znovu Fernando, který si naskočil na roh a hlavou jen těsně přestřelil branku San Sebastianu. Na druhé straně zkoušel také hlavou štěstí Joseba Llorente, ale ani jeho pokus nedopadl o moc lépe.

I přes nudný poločas však byl k vidění gól. Ve 43. minutě se uvolnil na pravé straně Joseba Llorente a přihrávkou pod sebe našel Antoina Griezmanna, který přízemní střelou poslal hosty do vedení 0:1. Hosté tak vstřelili gól do šatny a mohli jít do kabin o poznání klidnější.

Gól na konci poločasu hosty nakopl a do druhé půle vstoupili mnohem lépe než domácí, což potvrdili také gólem, který padl už v 55. minutě. Xabi Prieto poslal před branku Málagy bezchybný centr a Joseba Llorente se hlavou nemýlil a poslal Sociedad do dvoubrankového vedení. Domácí měli velikou příležitost k vyrovnání v 63. minutě. Střídající Edinho se uvolnil po levé straně a tvrdou ranou na hranici pokutového území orazítkoval břevno branky San Sebastianu.

S přibývajícími minutami zlobila domácí Málaga více a více a další střelu na branku hostí vyslal Juanmi. Jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel, ale byl náznakem narůstajícího tlaku. Ten vyvrcholil dvěma situacemi. Nejprve v 76. minutě zahrávali domácí penaltu po faulu na Eliseua, kterou však neproměnil Apoňo, ale u odraženého balónu byl jako první Juanmi a ten už se nemýlil a snížil na 1:2.

Tohle bylo bohužel pro domácí vše a v závěrečných minutách zápasu Sociedad Málagu téměř k ničemu nepustil a s přehledem pohlídal jednobrankové vedení. Jedinou příležitost měl v 86. minutě Owusu-Abeyie, který střelou z pokutového území vystrašil gólmana Brava. Ten jeho pokus vytáhl bez problémů na roh a hosté tak ubránili vítězství 1:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele