14. kolo
05.12.2010 17:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Málaga CF - Racing Santander 4:1

Ze sestupových vod se konečně dostala Málaga díky utkání ze 14. kola, ve kterém doma porazila Racing Santander vysoko 4:1. Touto výhrou se dokonce dotáhla právě na Racing, na který nyní ztrácí pouze bod. O svém vítězství rozhodli domácí už v prvním poločase, ve kterém vstřelili dva góly. Hned po přestávce přidal další dva góly Rondón a Racing se na nějaké zdramatizování zápasu už nezmohl.

První střela na branku přišla z kopaček hostujících fotbalistů a pokoušel se o ni nejlepší střelec Racingu v této sezóně Markus Rosenberg. Jeho dalekonosný projektil ale nebyl příliš velkou prací pro gólmana Rubena. Poté nadešla nejnudnější část celého utkání a další šance přišla až ve 28. minutě a hned byla gólová. Duda nacentroval z rohu přesně na hlavu Eliseua a ten poslal domácí Málagu do vedení 1:0.

O pár minut později zahrozil hlavou sám asistent prvního gólu Duda, ale nebyl přesný jako jeho kolega a pouze líznul tyč branky Racingu. Poté přišly šance až v závěru prvního poločasu. Nejprve se uvedl individuální akcí střelec prvního gólu Eliseu, ale na poslední chvíli mu ukopl balón jeden z obránců Racingu.

Ve 43. minutě přišel druhý gól domácích. K odraženému balónu v pokutovém území Santanderu se se štěstím dostal Recio a parádní ranou z voleje zvýšil na 2:0. O další dvě minuty později však bylo veseleji na straně hostí. Munitis naservíroval přesnou kolmici na Markuse Rosenberga a ten podél gólmana Rubena snížil na 2:1. Závěru poločasu tak byl velmi atraktivní a za tohoto stavu se šlo do kabin.

Druhé dějství začalo ve stejném duchu jako skončilo to první a to tak, že padaly góly. Už v 52. minutě zvýšili domácí na 3:1. Hráč zápasu Eliseu našel centrem Rondona, ten se velmi rychle zorientoval a pohotovou střelou překvapil gólmana Racingu.

Hosté byli po rychlém gólu velmi zaskočeni a o další tři minuty později přišel další zásah a znovu v něm měli prsty účinkující z prvního vstřeleného gólu ve druhém poločase. Akce však začala u Recia, který poslal do kontru Eliseua a ten znovu přesně našel Rondona, který z hranice pokutového území počtvrté překonal Toňa v brance Racingu.

Na straně hostí se o zkorigování skóre nejvíce snažil střelec prvního gólu Markus Rosenberg, ale na hrotu Racingu byl velmi osamocený a tak si musel převážně vystačit sám. Pár akcí se mu i povedlo, ale většinou pod tlakem nedokázal přesně zakončit.

Také díky tomu dohráli domácí zápas v poklidu s vysokým vedením a pátý gól už také nepřidali. V utkání byli jasně lepším týmem a zaslouženě si připsali tři body. V závěru zápasu už se pouze střídalo a dohrávalo se daleko od obou pokutových území. Racing tak odjel domů s prázdnou.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
niflheim

Pellegrini jede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele