11. kolo
14.11.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Levante UD 1:0

Manuel Pellegrini má zatím na hráče Málagy velice příznivý vliv, neboť pod jeho taktovkou postoupili do osmifinále Copa del Rey a dnes navečer prolomili domácí prokletí a po pěti porážkách konečně obšťastnili věrné fanoušky, kteří na La Rosaledě opět vytvořili výbornou atmosféru a svůj tým k vítězství v podstatě dohnali.

O vítězství se jedinou brankou postaral Eliseu, jehož úder byl skutečně parádní, neboť rozhodl střelou z pětadvaceti metrů přímo k tyči. Portugalský záložník vstřelil po návratu z Lazia Řím (resp. Zaragozy, odkud byl z italského celku na hostování) teprve druhou branku, přesto byla skutečně veledůležitá a posunula Málagu mimo sestupovou zónu.

Levante bylo v zápase nebezpečné, vytvořilo si několik zajímavých příležitostí a jenom dobré zákroky jistého Francesca Arnaua či nepřesné střely uchránily domácí stranu od inkasování. Velké potíže působil domácí obraně ještě loni barvy Málagy hájící Felipe Caicedo. Někdejší hráč Ančoviček nejprve z vyložené pozice přehlavičkoval, aby následně s přispěním Arnaua přestřelil branku. Málaga výrazněji branku Manuela neohrozila, a když už se podařilo domácím vystřelit, všechny pokusy brankář hostí bez potíží ukryl ve svých rukavicích.

Po obrátce si vzal slovo Valmiro Valdo, který měl vůbec největší šanci hostí v zápase, neboť trefil hlavičkou břevno, které resonovalo hráčům andaluského celku v uších jako poplašné zařízení. Právě po břevnu se Málaga pustila do útočení a byla z toho šance Jesúse Gámeze, který hlavičkou vyzkoušel postřeh Manuela Reiny.

Po šanci Gámeze neuběhlo ani pár minut a domácí se radovali z první a rozhodující branky, kterou vstřelil již zmiňovaný Eliseu. Gól sice Málagu náležitě probudil, ale mohl to být opět Valdo, který pěknou ranou vystrašil jak brankáře Arnaua, tak všechny fanoušky v ochozech. Brzy na to málem udeřilo i na druhé straně, kdy Manuel Reina parádním zákrokem podržel své mužstvo proti Edinhovi. V závěru sahalo hostující mužstvo po vyrovnání, ale velice aktivní Valdo svou hlavičku nedokázal umístit mimo rukavice Arnaua, který ochránil své mužstvo od skórování a ztráty dvou bodů, respektive vítězství, které se nerodilo lehce, ale na to se již historie ptát nebude.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele