23. kolo
13.02.2011 17:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Málaga CF - Getafe CF 2:2

Dnes v La Lize přivítala poslední Málaga deváté Getafe. První poločas se povedl hostům, kteří se zásluhou Mika a Colungy dostali do vedení 2:0. Málaga však předvedla skvělý obrat v samém závěru zápasu, kdy se trefil Júlio Baptista a Rondon.

Domácí pod taktovkou Manuela Pellegriniho měli za cíl odpoutat se ode dna tabulky a dotáhnout se na ostatní týmy bojující o záchranu, jenže jejich situace nebyla vůbec lehká. V bráně musel zaskakovat za zraněného Sergia Asenja brankář Arnau, do zápasu nezasáhli ani Duda, Javier Malagueno, Kris a Helder Rosario. Manuel Pellegrini proto povolal několik mladých hráčů.

Hráči Getafe naopak chtěli navázat na vítězství 4:1 z minulého kola proti Deportivu a dostat se před Atlético Madrid a Sevillu. A začátek duelu tomuto scénaři napovídal.

Andaluský tým totiž vkročil do zapásu snad nejhůře, jak jen to bylo možné. Už v 8. minutě špatně odhadl situaci zaskakující brankář Francesc Arnau, který nezachytil Colungův prudký centr skrze pokutové území a pouze vyboxoval míč do dotírajícího Mika, pro kterého už nebylo těžké dopravit míč do prázdné brány.

Ve 24. minutě vypadal pro Málagu zápas ještě černěji. Colunga si zpracoval v plném běhu dlouhou přihrávku a přeloboval vyběhnuvšího Arnaua.

Chvíli na to mohl snížit domácí Júlio Baptista, který do Málagy přestoupil z AS Řím, jenže jeho střela z úhlu se nevešla mezi tři tyče. Tento brazilský útočník se do šance dostal ještě dvakrát, ale Getafe od inkasování zachránil jeho brankář Oscar Ustari.

Zápas se pomalu chýlil ke konci a už to vypadalo, že si Getafe odveze z venkovního zápasu 3 body, když v tom byla v 80. minutě proti madridskému týmu odpískána penalta, kterou proměnil střelou k levé tyči Júlio Baptista.

Od té chvíle Málaga vsadila vše na útok, neboť trenér Pellegrini moc dobře věděl, že nemá co ztratit. K brankovému území Getafe se vydal dokonce i brankář Arnau, ale byl to nakonec Rondon, kterému se podařilo ve čtvrté minutě nastavení dopravit z blízka míč za záda Ustariho.

Málaga tak vyválčila důležitou remízu, a ačkoli zůstává stále posledním týmem Primera División, její ztráta na 19. místo je už jen jeden bod. I Getafe si remízou pomohlo, ačkoli výhra by byla ještě cennější, posunulo se totiž z 9. příčky na 7., když předběhlo Atlético Madrid a Sevillu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rondón mi to v 94 min. pokazil

Reagovat
smazaný uživatel

mě pokazil tiket

Reagovat
smazaný uživatel

upřímnou soustrast

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele