34. kolo
01.05.2011 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Sporting Gijón 0:0

V sobotním zápase 34. kola La Ligy se na hřišti Levante představili hráči Sportingu Gijónu. Oba týmy se pět kol před koncem nachází uprostřed ligové tabulky, sestupem by již ohroženi být neměli, evropské ambice taky nemají, a tak již žádnou velkou motivaci nemají, což se prokázalo i v jejich vzájemném duelu. Zápas totiž skončil nudnou remízou 0:0, která pomohla oběma týmům.

V zápase, ve kterém bylo k vidění jen málo velkých příležitostí, se do první velké šance dostal Felipe Caicedo, který po Juanfranově přihrávce zleva poslal míč za záda brankáře Juana Pabla Colinase. Gól však nebyl uznán kvůli evidentnímu ofsajdovému postavení levantského hráče.

Jen o chvíli později se do další příležitosti dostali znovu domácí, a to když Xavi Torres vypálil zdálky a Colinas se musel hodně natahovat, aby jeho střelu vyrazil vedle pravé tyče.

Do jediné větší šance prvního poločasu se za Sporting dostal Sebastien Eguren, který se rozhodl pro zakončení zdálky. A ačkoli mu střela poměrně sedla, brankář Gustavo Munua nakonec neměl příliš problémů s jejím zkrocením.

Druhý poločas nabídl ještě méně šancí. Do ojedinělé se dostal znovu Caicedo, ale ten mohl pouze sledovat, jak je jeho pokus zblokován jedním z gijónských obránců.

Diváci na Městském stadionu ve Valencii tak nebyli svědky zrovna záživného fotbalu, na druhou stranu mohli být se ziskem jednoho bodu spokojeni, neboť právě ten by jim mohl zajistit setrvání v La Lize i pro příští sezónu.

Levante tak totiž má na kontě po 34 kolech 43 bodů, zatímco Sporting pouze o bod míň a tento počet by měl na udržení stačit. Pouze dvakrát za posledních 10 sezón totiž 42 bodů nestačilo na udržení. Pokud tedy 9. Levante a 10. Gijón nebudou mít extrémní smůlu a výpadek formy, mohou se již radovat z udržení se v nejprestižnější španělské lize.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele