5. kolo
26.09.2010 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Hércules CF - Sevilla FC 2:0

Hércules opět demonstroval dvou sílu, když si díky dvěma brankám francouzského reprezentanta Davida Trezeguéta poradil se Sevillou. Ambiciózní tým z Alicante byl v zápase s zatím nejlepším andaluským týmem v současné startovní listině účastníků rozhodně šťastnějším týmem, neboť rozhodně nebyl ani zdaleka lepší, ani zdaleka Sevillu nepřehrával, ale narozdíl od Sevillistas jej netrápila špatná koncovka.

První branku měl na kopačce již ve čtvrté minutě Luis Fabiano, který výborným průnikem proběhl obranou a pelášil na brankáře Juana Clatayuda, který si s jeho přízemní střelou na protější tyč parádním a velmi obtížným zákrokem poradil.

Pro budoucnost utkání a výsledek důležitý moment se stal ve dvacáté minutě, kdy Didier Zokora trochu neohrabaně naběhl v pokutovém území na Tiaga Gomese, jehož tělo se rázem stalo nekontrolovatelným a spadlo. Sudí Fernando Teixeira dlouho neotálel a odpískal pokutový kop. K exekuci se postavil David Trezeguét a míč s přehledem zacílil k pravé tyči.

Ještě před koncem prvního dějství se povedlo domácím rozjásat své fanoušky podruhé. Royston Drenthe po výborném průniku do šestnáctky našel na druhé straně stojícího Kika, který si míč zpracoval a vystřelil. Do trajektorie jeho střely se však postavil Trezegól, který míč poslal nekompromisně kolenem do sítě.

Po obrátce trefil v šestapadesáté minutě Ndri Romaric pravou tyčku Calatayudovy branky, na druhé straně předvedl fantastický zákrok proti Drenhemu přímému kopu fotbalový stařík Andrés Palop. Sevilla byla po hodině hry mírně aktivnější a další příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat, nicméně ani Álvaro Negredo, ani jeho kolega z útoku Luis Fabiano nedokázali přesně zacílit, a tak si Sevilla neodvezla ze stadionu Josého Rica Péreze v Alicante ani bod.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sevilla je tendle rok marná zasloužebá výhra herculesu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele