11. kolo
14.11.2010 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Hércules CF - Real Sociedad 2:1

Hércules vybředl z velké krize, která jej po výborném vstupu do soutěže katapultovala až do sestupového pásma, a připsal si první vítězství po šestikolovém půstu. Vítězství jej rázem posunulo na třináctou příčku, tedy do velice vyrovnaného středu tabulky.

Real Sociedad v předchozích třech kolech nasbíral plný počet bodů a dnes měl v poločase nakročeno k dalšímu vítězství, osudnou se mu stala hluchá čtyřminutovka na úvodu druhého dějství, během níž se podařilo skórovat nejprve Trezeguetovi a posléze Drenthemu. Baskický celek tak tabulkou klesl, dosavadní devátá příčka je ovšem pořád velmi dobrou výchozí pozicí pro boje o udržení.

Hércules začal od podlahy, a hned ve čtvrté minutě přestřelil branku z dobré pozice Noe Pamarot, kterého zakrátko napodobil po Drentheho centru Abel Aguilar. Tlak z úvodních minut přišel vniveč po překvapivém zásahu, který si připravil Real Sociedad na patnáctou minutu.

Rohový kop sice do branky umístil do branky Carlos Martínez, ale David Cortéz dokázal na zadní tyči míč hlavičkou s vypětím všech sil odrazit, proti dorážce talentovaného Antoine Griezmanna však již nemohl nic udělat.

Po brance málem odpověděl Royston Drenthe, ale Claudio Bravo byl připraven. Juan Calatayud následně pochytal střely Griezmanna a Jona Ansoteguiho. Konec prvního dějství byl ve znamení mírné převahy Realu Socidedad, ale po obrátce vstoupil lépe do hry Hércules, který si dvě minuty po druhém úvodním hvizdu připsal vyrovnávací trefu, kterou zaznamenal po perfektní nahrávce Kikeho Femenia někdejší francouzský reprezentant David Trezeguet.

Neuběhly ani čtyři minuty a Hércules slavil podruhé, když faul na Femeniu potrestal fantasticky kopnutým přímým kopem na přední tyč Royston Drenthe a mohl si užít oslavu alá tučňák. Ochromené a překvapené hosty Hércules dlouho přehrával a připsal si několik nepřesných pokusů, baskický celek kontroval přímákem Jeffreye Sarponga, který Juan Calatayud skryl ve svém náručí. Celek z Alicante vedený Estebanem Vigem své vedení udržel a do konce poločasu nedopustil žádné komplikace.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele