9. kolo
30.10.2010 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Real otočil zápas s Hérculesem

Ani v 9. kole Real Madrid neprohrál, ač musel proti Herculesu obracet stav zápasu. Nakonec zvítězil 3:1, když strůjcem úspěchu byl jednak Cristiano Ronaldo, střelec dvou branek a Karim Benzema, který rovněž dvakrát asistoval. Bílý balet tak zůstává v čele La Ligy.

Hercules se inspiroval svým jmenovcem a srdnatě se s lídrem soutěže bil, ovšem nestačilo to a i po dvacáté odešel z duelu s Realem poražen. Domácí překvapili favorita brzkým gólem, který vsítila nemesis Bílého baletu David Trezeguet, a do poločasu drželi krok. Po přestávce ale hosté dokázali po chybě brankáře vyrovnat po dorážce Di Maríi a o třech bodech rozhodly dva góly Ronalda.

Obě mužstva nastoupila v očekávaných sestavách a domácí začali zostra. Už ve 3. minutě nacentroval zprava před branku Cortés a Trezeguet hlavou před zkoprnělým Casillasem zavěsil a dostál tak své pověsti noční můry pro Real.

Bílý balet se musel vyrovnávat s novou situací a to sice s otočením zápasu. První vlaštovkou, která však přeletěla branku, byla střela Xabiho nad. Domácí hráli zatažení a Realu zaskočenému situací toho příliš nedovolili. Poprvé hosté zahrozili více ve 23. minutě, kdy gólman Calatayud nejprve vyrazil dělovku Ronalda a pak si poradil i s dorážkou Higuaína.

Na opačné straně byl opět nebezpečný Trezeguet, ale Casillas tentokrát jeho hlavičku zneškodnil. Hosté odpověděli dalekonosnými avšak neškodnými střelami Ronalda a Xabiho. Velkou šanci měl ve 33. minutě po střele Higuaína při dorážce Ronaldo, ale do cesty se mu postavila obrana Herculesu. Poločas završila střela Marcela z hranice vápna, která šla vedle.

Druhé dějství začal Real aktivněji, střela Marcela šla nad. V 52. minutě už hosté vyrovnali. Cristiano Ronaldo z dálky vypálil, Calatayud míč neudržel a Di María doklepl o břevno do branky. Bílý balet dál útočil, Ronaldo po centru Di Maríi hlavičkou přestřelil. Další hlavičku Ramose lapil gólman Calatayud. Další příležitost měl Higuaín, který otřel prudkou střelu o tyč.

V 75. minutě vystřídal Benzema překvapivě za Pepeho a hned to bylo znát. Další ránu Ronalda chytil Calatayud. V 82. minutě Real otočil zápas, když po krásném průniku Marcela vystřelil Benzema a odražený míč dorazil do sítě Cristiano Ronaldo. O čtyři minuty poté zvýšil Bílý balet náskok, když se propracoval po pravé straně Benzema, zpětnou přihrávkou našel Ronalda a ten skóroval podruhé.

Portugalec promarnil v poslední minutě hattrick, když mu patičkou pěkně přiťukl Benzema, Ronaldo obešel i brankáře, ale přestřelil prázdnou branku. Real se udržel na prvním místě španělské Primera División před sérií zápasů proti obtížným soupeřům.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Krausio_Real_M

1:2

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

Budeme se hodně soustředit na obranu, takže 0:2

Reagovat
Losinho

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

super zápas, ale Real hlavně druhém poločase prostě skvělé, hráči ukázali neskutečné nasazení, REAL

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je prostě spasitel :)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Krausio_Real_M

ten gól na 1:2 byl lahůdka

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo neni fotbalista,ronaldo je mimozemstan Forza Inter,Real,Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

je to náhoďák ,ale máš pravdu,jako mimoš vypadá

Reagovat
smazaný uživatel

Demence trošku :) co si napsal

Reagovat
smazaný uživatel

HALA MADRID:...doufám ,že to pošlape dááál... :).nezajímá mě naká vyjabaná Barcelona,že dala Seville pětku ...ale naše vítězstvííí :) HALA MADRID

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele