21. kolo
29.01.2011 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Hércules CF - FC Barcelona 0:3

Hércules nezopakoval heroický výkon z úvodu sezóny a na beznadějně vyprodaném stadionu Rica Peréze podlehl horkému favoritovi na zisk titulu Barceloně tříbrankovým rozdílem, jenž z většinové části zařídil Lionel Messi, k jehož dvěma gólům je potřeba přičíst veledůležitou úvodní branku Pedra.

Jeden z bažantů soutěže odehrál s lídrem tabulky velice vyrovnanou partii, přičemž výrazněji odpadal pouze v samých závěrech obou dějství. Svěřenci Estebana Viga se na katalánský styl hry výborně připravili, a to jak po taktické stránce, tak po stránce fyzické, díky níž dokázali s kombinačně nesmírně vyzrálým soupeřem běhat takřka celý zápas.

Právě kombinační um a dovednosti jednotlivých hráčů i celého katalánského soukolí se nakonec tradičně staly nejvýraznější zbraní Guardiolova mužstva, protože urputná obrana se jevila jako napěchovaná výraznou porcí přebytečné energie, kterou využívala v celém utkání na vysunutý pressing a napadání hráčů Barçy.

První dějství přineslo mírný nápor Blaugranas, kteří si vytvořili i první výraznější příležitosti, v nichž se objevil snaživý argentinský šikula Lionel Messi, na něhož krátce po čtvrthodině hry navázal nepřesným pokusem Pedrito. Domácí mužstvo hnané vynikajícím publikem si připsalo šanci ve dvacáté minutě, kdy Nelson Valdéz sklepl hlavičkou míč Trezeguetovi, jemuž se však mičuda v podstatě sklouzla po vnějším nártu a zamířila těsně vedle Valdésovy branky.

Barcelona si přichystala odpověď v podobě příležitostí Davida Villy a Pedra, kteří se však díky skvělým zákrokům dobře a jistě chytajícího Calatayuda neprosadili. Kýžená úvodní branka přišla až v závěru prvního dějství a obstaral jí výborně přihrávající Xavi a střílející Pedro, který divže svou pumelicí neprotrhl síť.

Po obrátce Barça stále tvrdila tempo hry a nepustila Hércules do útoku. Jedinou výraznější šancí hostí byla Nelsonova střela, kterou ale bezpečně lapil do svých rukavic Víctor Valdés. Culés si připsali první zajímavý střelecký pokus v šesté minutě druhé půle, když Xavi napřáhl zpoza vápna a jeho střela zamířila jen o dva, tři decimetry mimo pravou tyč Calatayudovy svatyně.

V čtyřiašedesáté minutě vsítil Pedro druhý gól, který však byl pro domnělý ofsajd neuznán. Rozhodčí se dopustili odpustitelné chyby, neboť si nevšimli, že mladému sniperovi nenahrával Lionel Messi, ale odrazem obránce domácího týmu. Barcelonu tato situace nikterak nepoložila a zanedlouho si připsala další střelecké pokusy a tutovky, které měl na svědomí jeden a ten samý muž, aktivní Lionel Messi.

Závěr přinesl několik poznamenání hodných momentů. Nejprve se po druhé žluté kartě pakoval ze hřiště střídající Francisco Farinos, jenž možná stihl sledovat pojišťující trefu Lionela Messiho. Barcelona chtěl Hérculesu přidat něco navíc, a tak se okamžitě hrnula do další ofenzívy, kterou po fantastickém křižném centru Xaviho a přesné příhře Daniho Alvése zakončil na malém vápně dorážející Lionel Messi.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 5 Messi,Messi,Iniesta,Messi,Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

další ztráta bodů

Reagovat
vocasisko

že už jich v této sezóně bylo

Reagovat
smazaný uživatel

tentokrat zažijí peklo 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

hééj 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

musi jim to barcelona vratit a poradne je nadrtit :)

Reagovat
smazaný uživatel

blamaz sa nebude opakovat .... 0:3 messi , pedrito , iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný tip, mno ale v posledních zápasech je téměř jistota říct, že Pedro dá gola :)

Reagovat
smazaný uživatel

pedrito ma formu , ked pisem strelcov tak tam proste nesmie chybat

Reagovat
smazaný uživatel

citim remizu

Reagovat
randi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

od začátku jednoznačný průběh - 0:3 (Messi, Villa, Pedro) ... Valdez si ani neťukne

Reagovat
smazaný uživatel

to veru nie ked pravdepodobne nebude hrat

Reagovat
PePiG7

1-0 Trezeguet

Reagovat
smazaný uživatel

jakto že hrál alves ?neřikali že nebude hrát ?

Reagovat
smazaný uživatel

mal vynechat odvetu s betisom , zapas s almeriou a santanderom .. to su 2 tyzdne od zranenia lekari povdal 2 tyzdne liecenia ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele