29. kolo
20.03.2011 17:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Hércules CF - CA Osasuna 0:4

Nováček z Herculesu se pomalu, ale jistě dostal na poslední místo v tabulce Primera Division. Důvodem je přímo tragická forma z posledních zápasů, což Hercules potvrdil také v rámci 29. kola, ve kterém na domácím hřišti nestačil na Osasunu a prohrál rozdílem třídy 0:4. Porážka také znamenala konec éry trenéra Estebana Viga, který dovedl Hercules po třinácti letech do nejvyšší soutěže.

Už začátek zápasu naznačoval, že to budou mít domácí borci z Alicante proti hostující Osasuně velmi těžké. V 10. minutě se prohnal kolem domácího obránce Javier Camuňas a přízemní střelou poslal Osasunu do vedení - 0:1. Poté přišla zřejmě nejlepší fáze zápasu pro Hercules, ve které si vytvořil dokonce dvě obrovské příležitosti, ale Nelson Valdez a po něm Javier Portillo neměli při zakončení dostatečný klid a gólman Ricardo si tak poradil.

Po lehkém tlaku domácích přišla však další tvrdá rána v podobě druhého inkasovaného gólu. Na roh Kikeho Soly si nejlépe naběhl stoper Nélson a přesnou hlavičkou zvýšil na 0:2. Po této trefě jakoby domácí rezignovali na celý průběh zápasu a úplně přestali hrát. Do konce prvního dějství se pak už nic zajímavého neudálo a do kabin se tak šlo za dvoubrankového vedení Osasuny.

Do druhého dějství nastoupili domácí v podobném rozpoložení, v jakém skončili to první. Kazili i základní přihrávky a dávali Osasuně stále více příležitostí prosadit se. Toho hosté samozřejmě využili a třetí gól přišel v 61. minutě. Kike Sola si narazil balón s Krisztiánem Vadoczem a druhý jmenovaný z voleje překonal gólmana Calatayuda potřetí - 0:3.

Netrvalo to dlouho, a gólman domácích lovil balón ze sítě i počtvrté. Tentokrát se prosadil sám nejlepší hráč na place Kike Sola, který dostal parádní kolmici od Puňala a v zakončení se nemýlil - 0:4. V 72. minutě byl Sola střídán Callejem za bouřlivého potlesku hostujících fandů.

Závěrečných dvacet minut zápasu už se pouze dohrávalo. Ani jeden z týmů se příliš nesnažil vymyslet něco kloudného a kromě pár závěrečných střídání nic zajímavého vidět nebylo. Hercules tak navázal na svou špatnou formu z posledních zápasů a na domácím hřišti zaslouženě prohrál s Osasunou 0:4.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele