1. kolo
28.08.2010 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hércules CF - Athletic Bilbao 0:1

První zápas nového ročníku španělské La ligy proběhl podle očekávání, Athletic Bilbao porazil nováčka FC Hércules 1:0. Tomu tak pokazil návrat do nejvyšší soutěže po dlouhých třinácti letech.

Domácí Hercules do zápasu nenasadil ani jednu letní posilu, včetně paraguayského útočníka Nelsona Valdéze, přesto si vytvořil úvodní šanci zápasu, když Igor Gabilondo těsně přestřelil branku hostů již ve 4. minutě.

Javier Portillo mohl domácí poslat do vedení o pár minut později, ale svůj samostatný únik zakončil pouze střelou mimo tři tyče. Athletic pak převzal iniciativu a Markel Susaeta málem zakroutil svůj přímý volný kop do brány.

Hosté se dostali do vedení až po změně stran, když Fernando Llorente využil své výšky a uklidil hlavou míč do sítě. Hra se pak více otevřela a za domácí mohli srovnat Portillo a Tiago Gomés, leč ani jednomu z nich se to nepodařilo. Rovněž mladičký Iker Munian na druhé straně ve své velké šanci zaváhal a nezvýšil na dvoubrankový rozdíl.

V závěru zápasu si hráči Herculesu již žádnou vážnější šanci nevytvořili a Mátias Fritzer byl navíc po druhé žluté kartě poslán předčasně do sprch. Athlétic Bilbao tak nejtěsnějším rozdílem porazil FC Hércules 1:0.

Autor: Jaromír Eybl / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele