8. kolo
24.10.2010 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Sporting Gijón 3:0

Rozjeté Getafe potvrdilo svou formu z posledních zápasů a bez problémů si doma poradilo se Sportingem Gijón vysoko 3:0. Vítězný gól vstřelil už v 9. minutě Derek Owusu Boateng. Getafe se díky vítězství posunulo na sedmou pozici. Gijón se drží v klidném středu a na Getafe má nyní pětibodové manko.

Od úvodního hvizdu domácí ukazovali, že nechtějí nechat nic náhodě a předváděli velmi pohledný fotbal s množstvím povedených kombinací. Do vedení navíc šli už v 9. minutě, kdy se po vynikající akci přihrávajícího Daniela Pareja k tyči trefil Derek Owusu Boateng. Gijón v úvodu nestíhal a mohl dostat druhý gól hned o čtyři minuty později, ale střelu Sancheze parádně vytáhl na roh gólman Gijónu Juan Pablo.

Další šance přišla až ve 33. minutě a znovu ji měli na svědomí domácí. Victor Sanchez si naběhl na centr Boatenga a povedenou hlavičkou jen těsně minul levou tyč branky Gijónu. V závěru poločasu vyslal jedinou střelu Gijónu na branku Gaston Sangoy, ale jeho propagační pokus doprostřed branky nemohl gólmana Codinu ohrozit. Getafe tak po prvním dějství zaslouženě vedlo 1:0.

Druhý poločas byl ze strany domácího Getafe ještě lepší a druhý gól přišel už v 51. minutě. Gregory sundal v pokutovém území nedovoleně Colungu a sám postižený pokutový kop bez potíží proměnil a zvýšil už na 2:0. Třetí a smrtící zásah přišel v 60. minutě. Na roh Cata Díaze si naskočil obránce Marcano a hlavou zvýšil už na bezpečných 3:0.

Domácí nadále hráli velmi aktivně a hosté byli prakticky neškodní. O pár minut později mohl čtvrtý gól přidat Colunga, ale trefil pouze boční síť a svůj gólový účet tak nenavýšil. Napodobit se ho pokusil Pedro Rios, ale ani on se svou tvrdou střelou z hranice pokutového území neuspěl.

Hosté nechávali v obraně skutečně velké skulinky a v závěru zápasu mělo Getafe ještě dvě vyložené příležitosti. V obou se ocitl smolař zápasu Adrian Colunga, který se nejprve řítil sám na branku Gijónu a nevyzrál na gólmana Pabla a z další akce trefil hlavou tyč hostující branky. I tak ale domácí zvítězili vysoko a hlavně zaslouženě 3:0 a připsali si tak do tabulky další tři body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele