22. kolo
05.02.2011 18:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Getafe CF - Deportivo La Coruña 4:1

Getafe rozstřílelo doma Deportivo La Coruňa 4:1 a dalo tak zapomenout na týden starou ostudnou porážku od nováčka z Levante. Dvěma góly se blýskl Adrian Colunga a měl tak největší podíl na hladké výhře svého týmu.

Getafe vedlo již po první půli o tři góly, když se dvakrát trefil Colunga a v závěru poločasu ještě Miku. Po hodině hry to bylo již 4:0, hosté se zmohli jen na slabou odpověď v podobě jedné branky. Getafe se důležitou výhrou posunulo na osmé místo o skóre před Sevillu, kterou čeká zítřejší dohrávka dvaadvacátého kola. Deportivo je sedmnácté, tedy první nad čarou.

Domácí tým byl jasně lepší po celý průběh utkání, jen v závěru si již mohl dovolit mírně povolit a nechat svého soupeře hrát, neustále však měl vývoj utkání pod kontrolou. První šanci střetnutí měl nejlepší muž na hřišti, Adrian Colunga. Jeho rána však byla tečována a skončila vedle.

Ve čtrnácté minutě se hra na několik minut přerušila, po ošklivě vypadajícím zákroku byl dlouhou dobu ošetřován domácí obránce Miguel Torres. Přestávka však paradoxně pomohla Getafe, jelikož hned poté, co se znovu začalo hrát, šli domácí díky Colungovi do vedení.

Ten mohl ve čtyřiadvacáté minutě vstřelit i druhý gól, to mu však jeho záměr ještě nevyšel. Jenže co se nepovedlo v minutě čtyřiadvacáté, podařilo se Colungovi o dvě minuty později, když využil přesné Casquerovy přihrávky a zvýšil na 2:0. V poslední minutě prvního dějství měl dvě obrovské šance Miku, jednu z nich po centru Gavilána využil a Getafe tak šlo do kabin s třígólovým náskokem v kapse.

Druhá půle už se hrála v poklidnějším tempu. Přesto byli domácí i nadále jasně lepší a dočkali se další branky. Dvanáct minut po přestávce se totiž trefil Pedro Rios a utnul tak veškeré naděje Deportiva na bodový zisk. Ten sice malinko vykřesal gólem z pokutového kopu Riki, jenže na rozdělení bodů již nic změnit nemohl.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Deportivo v roli hlavného ašpiranta na zostup

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podle tohoto review jsem musel vidět rozhodně jiný zápas. V tom, který jsem viděl já, bylo Deportivo až do druhého Colungova golu jasně lepší a i po tom udávalo tempo hry až do 44 minuty. Getafe prostě hrálo na breaky, které mu takřka 100% vycházely. Po poločase už to šlo za stavu 3:0 do kytek. Kdyby dalo Deportivo ze svého tlaku gól, zápas by vypadal uplně jinak. Velká škoda no, před zápasem jsem doufal alespoň bod. Teď jsem naštvaný, že měly být tři. Teď bude každý bodík hodně důležitý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele