21. kolo
29.01.2011 22:00 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Sevilla FC 3:3

Deportivo La Coruña a Sevilla spolu sehrály neuvěřitelně napínavou a pohlednou partii, kterou okořenil půltucet branek, jež si oba týmy rovným dílem nesobecky rozdělily. V dresu domácího mužstva zazářil dvougólový Lassad Nouinoui doplněn bod vystřelivším Laurem, Rojiblancos opěvují dvoubrankového Álvara Negreda a již podruhé v řadě se prosadivšího Juliena Escudého.

Utkání nabídlo nepřeberné kvantum obzvláště zajímavých momentů počínaje Lassadovým prvním úchvatným gólem, pokračuje přes Palopovo vyloučení a následný heroický výkon Sevillistas a konče závěrečným tlakem Deportiva, které vedlo k zaslouženému vyrovnání, neboť remíza celému utkání sluší.

Nádherný zápas bohužel trošku snižuje skutečně chabá návštěva na El Riazoru, na němž je dlouhodobě slyšet pouze a jen kotel za jednou z branek. Celkově je návštěvnost na tomto jediném galícijské stadionu v La Lize skutečně velice nízká.

Skóre otevřel ve čtrnácté minutě již zmiňovaný Lassad, a to překrásnou diagonálou, která má ambice se stát jednou z nejkrásnějších branek tohoto měsíce. Forvard domácího celku prošel obranou jako nabroušený nůž okurkou a nikým výrazně neatakován se rozhodl zpoza šestnáctky vypálit na branku. Ačkoliv se mu v době střely zatoulal míč výrazně pod nohy, Lassad jej zvládl trefit tak, že si to prakticky bez jakékoliv rotace namířil do levé šibenice bezmocně plachtícího Palopa.

Sevilla posléze odpověděla dalekonosným pokusem Alejandra Alfara a parádní střelou aktivního Álvara Negreda, který pořádně prověřil kvality zkušeného španělského brankáře Daniela Aranzubíi. Rojiblancos byli po inkasované brance mírně aktivnější, Depor však perfektně bránil a hosty do konce poločasu nepustil do žádné další příležitosti, přičemž si sám žádnou nevytvořil.

Pravé věru antické drama a skutečně úchvatné scenérie přišly po obrátce. Po několika minutách klidu a pohody přišlo vyloučení Andrése Palopa, který povyběhnul proti Lassadovi krapet dále, než je jeho vymezené území a kvůli zásahu rukou za hranicí šestnáctky se musel jít předčasně sprchovat, jak nařizují řády a pravidla hry. Do branky se postavil tradiční náhradník Javi Varas.

Super Depor dokázal přesilovky během několika minut využít, když Manuel Pablo fantastickým míčem našel za obrano Adriána, který namísto střely zvolil přihrávku neobsazenému a před brankou stojícímu Lassadovi, jenž neměl potíž poslat mičudu do zející svatyně Javiho Varase. Nikdo na Riazoru oděn do fialovo-bílých šál a dresů by v tu chvíli nevěřil, že se otřesená Sevilla zmůže na neuvěřitelný obrat v deseti mužích. Vše nastartovala brzká odpověď Álvara Negreda, který tváří tvář Danielu Aranzubíovi nezaváhal a upaloval s mičudou na půlku hřiště. To běžela třiašedesátá minuta.

O jedenáct minut později se k přímému volnému kopu deset metrů za šestnáctou postavil Luis Fabiano, šlehl míč na branku, kde jej nepovedeným zákrokem odvrátil pouze na kopačky Juliena Escudého Daniel Aranzubía, čímž způsobil vyrovnání a vyrojení několika vrásek na svraštělém čele Manuela Lotiny. Neuběhlo ani pět minut a bylo ještě hůře, protože Mouhamadou Dabo našel za obranou Álvara Negreda, který fantastický zpracováním hrudí a následnou ještě lepší střelou poslal svůj celek do vedení, které mohl brzy navýšit Luis Fabiano, jehož dalekonosná rána jen o kousek míjela levý růžek Aranzubíovy branky.

Depor se však vzchopil a začal v závěru utkání mohutně útočit, z čehož vyplynula veledůležitá branka Laureho. Hostující hráči se sice domnívali, že za obranu si naběhnuvší Laure byl v ofsajdu, avšak milně. Depor tak v závěru urval zasloužený, ale tvrdě vydřený bod. Všechna čest však patří i hostujícímu týmu, který v deseti mužích dokázal něco neuvěřitelného.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (4)

Přidat komentář
randi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 vyhraje Sevilla,oba goly dá Fabiano :) Tak snad:) Fanděte

Reagovat
smazaný uživatel

Šetříme nějaké hráče na středu, snad to zvládnem i tak a budem brát 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele