30. kolo
03.04.2011 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - RCD Mallorca 2:1

Ve 30. kole La Ligy si domácí Deportivo La Coruňa poradila s Mallorcou 2:1, na svém stadionu Estadio Riazor tak získalo důležité tři body. O góly se za Deportivo postarali Xisco a Lassad, za Mallorcu se v prvním poločase trefil Kamerunec Pierre Webó.

Ani jeden z týmů se v letošní sezóně nepohybuje na předních příčkách v horní polovině tabulky, před vzájemným duelem byla v lepší pozici Mallorca, která by se již ze své 10. příčky měla bez problémů vyhnout bojům o setrvání v La Lize. To se ovšem nedá říct o Deportivu, které se stále pohybuje vespod tabulky. Před zápasem bylo pouhé dva body od sestupu, a tak jeho dnešní vítězství bylo velice důležité.

O vítězství ale bojovala i Mallorca, neboť v případě výhry by dosáhla na 40 bodů, což v posledních šesti sezónách vždy stačilo na záchranu. A k vítězství ostrovního týmu udělal první krůček Pierre Webó, který ve 27. minutě otevřel skóre. Jose Luiz Marti našel svým skvělým pasem zprava kamerunského útočníka, který hlavičkou o zem zblízka překonal bezmocného brankáře domácích Daniela Aranzubiu.

Mallorca dokázala udržet své vedení až do 55. minuty, kdy během rychlého protiútoku Deportiva přihrál Juan Carlos Valeron do běhu Xiscovi, který poslal míč podél vyběhnuvšího Duduho Aouateho. Útočník, který v týmu od ledna hostuje z Newcastlu United, tak Deportivu zajistil důležité vyrovnání.

A fanoušci Deporu nemuseli zůstal pouze u oslav vyrovnání, neboť v 67. minutě se v pokutovém území odrazil míč přímo na kopačky neobsazeného Lassada, který vypálil přízemní střelu ke vzdálenější tyči, čímž znovu překonal izraelského brankáře.

A Deportivo nepřestávalo útočit. Do další šance se dostal Ivan Riki poté, co překonal ofsajdovou past, ale selhal v zakončení. O chvíli později mohl navýšit skóre také Adrián López, ale ten trefil pouze bližší tyč branky.

Mallorca ještě chtěla z výsledkem něco udělat, ale její plány byly zkomplikovány přímou červenou kartou v nastaveném čase, kterou uviděl střelec jediného gólu Mallorcy Pierre Webó za potyčku.

Mallorca je tak po 30. kole na 10. příčce, tedy přesně uprostřed tabulky, zatímco Deportivo na 16. příčce odskočilo sestupové zóně na rozdíl pěti bodů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele