37. kolo
15.05.2011 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Málaga CF 1:1

Jarní série výher Málagy končí, neporanitelnost však zůstává. Tentokrát si svěřenci Manuela Pellegriniho odvážejí bod ze San Mamés, kde uhráli cennou remízu s tamním Athleticem. Skóre otevřel v první půli Recio, po přestávce však byl vyloučen Demíchelis a domácí svou přesilovku využili k vyrovnání.

Utkání nabídlo nadprůměrný počet brankových příležitostí, čerstvě zachráněná Málaga jela do Baskicka vyhrát, toho samého chtěl docílit i domácí Athletic, a tak se hrál pohledný ofenzivní fotbal. První šanci měl Julio Baptista, ten však tentokrát svou úžasnou formu nepotvrdil, když vypálil z úhlu jen do boční sítě. Ten samý hráč se pak dostal z pravé strany do pokutového území, na jeho střílenou přihrávku ovšem jen těsně nedosáhl Recio.

Domácí odpověděli střelou Castilla, ten se dostal k přetaženému centru Davida Lopéze, jenže branku netrefil. Ve čtyřicáté druhé minutě se hosté dostali do vedení. Juan Miguel Jimenez přihrál Reciovi, který si připravil míč na pravačku a perfektní křížnou střelou o pravou tyč otevřel skóre utkání.

Sedm minut po přestávce dostal druhou žlutou kartu stoper Málagy Martín Demíchelis a šel tak předčasně do sprch. Přesilovou hru využil Athletic již po dvou minutách, Baptista fauloval v pokutovém území Amorebietu a kopala se penalta. K její exekuci se postavil David Lopéz a nechytatelnou ranou do pravého horního růžku vyrovnal.

Čtrnáct minut před koncem mohl rozhodnout Fernando Llorente, španělský mistr světa z minulého roku ovšem hlavičkou trefil jen tyč. A když Llorente nevyužil ani svou další šanci v osmaosmdesáté minutě, rozešel se Athletic s Málagou po bodu.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele