17. kolo
02.01.2011 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña 1:2

Dvě branky útočníka Adriána rozhodly o výhře Deportiva La Coruňa na půdě Athleticu Bilbao v poměru 1:2. Za domácí se v závěru trefil Llorente, ale jeho gól znamenal pouze upravení skóre do konečné podoby.

Deportivo tak dokázalo to, co se nepodařilo například Espanyolu nebo Mallorce, totiž odvézt si ze San Mamés tři body. Athletic tak ukončil svoji šestizápasovou šňůru domácích výher a v neúplné tabulce mu patří osmé místo. Deportivo se díky výhře prokousalo na jedenáctou příčku ligové tabulky a dostává se z míst ohrožených sestupovými starostmi, momentálně má na osmnáctou Málagu osmibodový náskok.

V utkání byly k vidění kromě tří gólů i dvě červené karty, po jedné na obou stranách. Oba červené kartonky dostali hráči za stavu 0:1 v závěru první půle, tedy poté, co se z pokutového kopu radoval Adrián. Ten se pak těsně po přestávce, to už při hře o deseti v podání obou celků, prosadil ještě jednou a zdánlivě rozhodl zápas. To chtěl změnit Llorente a také se mu zdramatizování stavu povedlo, když čtyři minuty před koncem snížil, ovšem to bylo ze strany Athleticu všechno.

První velkou šanci utkání měl po sklepnutí od Llorenteho Toquero, ovšem jeho tvrdá přízemní rána zamířila těsně vedle pravé tyče. Aktivní Toquero pak těžil z ofsajdové pozice a běžel sám na bránu, ovšem praporek asistenta zůstal dole, což holohlavý útočník Athleticu nečekal a míč zakopl. Střílený centr Davida Lopéze si do vlastní branky málem srazil Aythami, zachránil ho fantastický reflex hostujícího brankáře Aranzubíy.

Ve dvaadvacáté minutě "fauloval" v pokutovém území Ustaritz Adriána a kopala se velmi sporná penalta. K té se postavil sám faulovaný Adrián a střelou k pravé tyči s přehledem otevřel skóre utkání. Velkou možnost ihned vyrovnat měl po přiklepnutí Llorenteho David Lopéz, ovšem fantastický zákrok nohou vytasil Aranzubía.

Ve 34. minutě byl vyloučen San José, z následného volného přímého kopu pálil Lassad nad. V poslední minutě první půle se žlutý kartonek ze třetí minuty přeměnil na červený a do sprch šel předčasně i hostující Rodriguez.

Sedm minut po přestávce si na dlouhý výkop hostujícího brankáře naskočil Adrián, svoji hlavičku sám doběhl a s přispěním teče domácí obrany překonal bezmocného Iraizoze. V šestaosmdesáté minutě rozehráli domácí nacvičený signál. Na volný přímý kop Lopéze rozehraný obloučkem za obranu si naběhl Orbaíz, připravil míč před prázdnou branku Llorentemu, kterému již nedělalo problém hlavou snížit a vstřelit tak svůj jedenáctý gól v letošní sezoně La Ligy.

V poslední minutě zahrávali domácí rohový kop, na něj si naběhl brankář Iraizoz a co chybělo, aby se stal slavným a vyrovnal, jeho hlavičku totiž házenkářským způsobem vyrazil z brankové čáry Aythami a měla se kopat penalta. Domácí se nevzdali, volný přímý kop Gabilonda vytáhl na břevno Aranzubía a z následného rohu už nic nebylo.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

překvapivý ale určitě mě to potěšilo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele