21. kolo
07.02.2010 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

UD Almería - Sporting Gijón 3:1

Almería v nádherném utkání přestřílela Sporting Gijón a po čtyřech týdnech se raduje z tříbodového zisku. Ten se nerodil lehce - již ve dvanácté minutě andaluské mužstvo inkasovalo a byl vyloučen obránce Chico. Sporting své vedení a výhodu brzy ztratil, průběh zápasu se pak zcela obrátil po fatální chybě Juana Pabla.

Zápas měl parádní tempo, výtečný spád a spíše se útočilo, než myslelo na zadní vrátka. Almería tentokrát odehrála velmi pohledné utkání, na což nejsme z průběhu této sezóny rozhodně zvyklí. O oprávněnosti držitele tří bodů není pochyb, Andalusané si vítězství zasloužili.

Zápas plný krásných momentů odstartovala fantastická robinsonáda Chica, který zastavil rukama míč mířící do odkryté sítě. S pochvalou rázem přispěchal i rozhodčí, který vytasil červený kartónek a odpískal pokutový kop. Možná i v opačném pořadí - to se v té rychlosti sledu událostí nedalo poznat. Castro penaltu bez větších potíží proměnil a Sporting vedl.

Jenže po chvíli před dovršením první patnáctiminutovky přišla vyrovnávací trefa. Bernardello exklusivní přihrávkou za obranu našel Crusata, který poslal míč vedle vyběhnutého brankáře Pabla a přímo do sítě. Hra byla velmi vyrovnaná a přicházely i šance, jenže jak Mate Bilič na jedné, tak M'Bami na druhé straně nedokázali ve výhodné pozici trefit branku.

Velmi důležitý a klíčový moment přišel ve dvaačtyřicáté minutě. Cisma ve snaze někoho nalézt nějakého svého spoluhráče odcentroval z velké dálky. Míče si však nikdo nevšímal, byl evidentně moc dlouhý na to, aby jej nikdo mohl zasáhnout. Juan Pablo Colinas míč tak dlouho kontroloval, až zapadl do sítě. Almería senzačně otočila vývoj utkání.

Po obrátce měl první šanci Portilla, který celkem prověřil Alvése. Další příležitosti přišly až v závěru utkání, když už hráčům Sportingu tekly nervy. Almería pojistila v jednaosmdesáté minutě Guilhermem vedení - hráč využil svou rychlost a přesprintoval obránce, dostal se až před brankáře a nasadil mu jesličky. Poté už byla k vidění jen dvě vyloučení frustrovaných hráčů asturijského klubu, žádná větší šance, žádný větší závar.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele