26. kolo
14.03.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Málaga CF 1:0

Záložník Fernando Soriano pokračuje ve své obdivuhodné střelecké formě. Tentokrát jeho přesný zásah zajistil Almerii cenné tři body v souboji s tabulkovými sousedy z Malagy. Almeria se tak stále výrazněji vzdaluje od pásma sestupu.

V prvních devatenácti zápasech této sezony se Soriano trefil jen dvakrát a nálepku kanonýra si rozhodně nevysloužil. Jenže poslední zápasy jsou zcela jiného rázu. Tři trefy v pěti kláních a výkonnostní vzestup Almerie. Tyto faktory si jsou vzácně podobné. Pod trenérem Lillem totiž Almeria zvítězila pětkrát v jedenácti případech a poražena odešla jen jedinkrát. Mílovými kroky se tak vzdálila od sestupové oblasti. Malaga má naopak nad zónou sestupu náskok pouhé čtyři body.

První poločas mnoho zábavy nepřinesl. Gólmani Alves a Munua neměli daleko ke spánku. O jediný vážnější vzruch se postaral střídající Manolo. Ten už ve 34. minutě nahradil zraněného Robsona a jeho pokusu nechybělo mnoho. Druhá půle se sice nesla v podobném duchu, zrodil se v ní alespoň jediný gólový moment tohoto nepříliš záživného střetnutí. V 56. minutě se míč trochu kuriózně odrazil od Acasienteho přímo k Sorianovi, který ho bez rozpaků vypálil na bránu. Zkoprnělý gólman Munua už zareagovat nestihl.

Soriano se ostatně proti Malaze trefil už podruhé. Poprvé to bylo v říjnu, kdy svou trefou přispěl k cennému vítězství 2:1. Hosté byli bez svého tvůrce hry Dudua poněkud bezzubí. Jednu z mála šancí na vyrovnání propásl Lopez. Před domácími se naopak postupem času otevírala hostující obrana, Piattiho gólovou příležitost ovšem zneškodnil Munua. Definitivně rozhodnout mohl švédský záložník Goitom, i proti němu však stanul připravený brankář Malagy.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele