6. kolo
04.10.2009 17:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting Gijón - RCD Mallorca 4:1

Sporting Gijón naděloval, odnesl to Real Mallorca. Ačkoli hostující celek z Baleárských ostrovů po první půli vedl a zdálo se, že bez bodu z El Molinónu neodjede. Svěřenci Manola Preciada však po obrátce zabrali a připsali si skvělé a zasloužené vítězství.

Domácí začali od podlahy, již ve druhé minutě prodloužil Barralův přímý volný kop francouzský obránce Gregory Arnolin a míč si to nasměroval těsně nad břevno Dudu Aouateho. I Mallorca měla v úvodu svou šanci skórovat, ale Mario Suaréz branku Colinase z několika metrů pouze přestřelil. Z první branky se nakonec radovala hostující jedenáctka.

Arnolin v pokutovém území fauloval Víctora a José Luís Martí zkušeně nařízenou penaltu proměnil. Zmrazené domácí musel probudit budíček v podobě břevna Luíse Morána, v dalším průběhu již hru kontrolovali a svého soka přehrávali.

Ačkoli se musel Dudu Aouate předvést proti další dalekonosné střele Luíse Morána, moc práce v dalším průběhu první půle neměl. To jeho brankářský oponent svůj tým hned několikrát podržel, činil se při šanci domácí hvězdy Diega Castra, který se dvakrát objevil v zajímavé příležitosti, bohužel se prezentoval mizerným zakončením. V závěru půle protáhl domácího brankáře Azoye, ale vedení nezvýšil.

Po obrátce dostala domácí skvadra hosty do klinče a hnala se do ofenzívy co to dalo. Z náporu rezultovala první branka, z níž se radoval, tentokrát už lépe mířící, Luís Morán, který z blízkosti využil perfektního pasu Miguela. Právě Miguel de las Cuevas byl i u dalších podstatných momentů, které zajistili Sportingu vítězství. V rozmezí několika málo minut si k vyrovnávající přihrávce připsal i dvě trefy.

Třiadvacetiletý středopolař se nejprve prosadil individuální akcí a následně po skvělé kombinaci. Mohl přidat i třetí branku, jíž by završil hattrick, ale radost mu překazilo chabé zakončení. Sporting vstřelil ještě jednu branku, Luís Morán odcentroval na Mateho Biliče, který završil povedený druhý poločas z pohledu Sportingu. Jeho klub zaslouženě zvítězil a připsal si cenné vítězství nad v letošním roce dobře hrající Mallorcou.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele