7. kolo
18.10.2009 17:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Racing Santander 2:2

Real Zaragoza si nechal uniknout mezi prsty tři body a kvůli špatné koncovce utkání jen remizoval s Racingem Santander 2:2. Lví podíl na tomto skvostném vyrovnání má již v minulém duelu výtečně hrající Óscar Serrano.

První poločas byl ve znamení tlaku mírného favorita utkání, tedy Zaragozy. Ta svého soka nepustila do žádné větší šance, můžeme s trochou ironie říci, že jediným, kdo pošlapal trávník v šestnáctce před domácí brankou, byl brankář Carizzo. Domácí hýřili pohybem, snažili se kombinovat, což se jim vcelku dařilo, a vysílali na brankáře Toňa jeden projektil za druhým. Žádná dalekonosná rána se nakonec neujala, branky přišly díky důrazu v pokutovém území.

Té první se dočkal po dvaceti minutách hry Francisco Pavón. Dokázal se výtečně zorientovat ve skrumáži po standardní situaci a přesně zacílit, ačkoli se k němu dostal míč poněkud šťastně a díky nedůrazu santanderské obrany.

Po půlhodině hry to bylo již o dvě branky, tentokrát se stal středem pozornosti kanonýr Arizmendi, který neměl potíž zacílit z malého čtverce, i když musel vynaložit hodně síly a důrazu na to, aby přetlačil svého obránce. Psí podíl na této brance má zpoza šestnáctky přihrávající Lafita. Domácí byli i v dalším průběhu první půle mnohem aktivnější, prezentovali se několika dobrými střeleckými pokusy a dalšími šancemi, ale zvýšit náskok nedokázali.

Mandía své svěřence asi pořádně propleskl, neboť se vrátili na hřiště jako vyměnění. Rozehrál se Lacen, Serrano, Tchité, celý Racing. Hra se výrazně vyrovnala, domácí již nehráli prim. Svá mužstva drželi výtečně chytající brankáři, zkušení Carizzo a Toňo. Ačkoli bylo zajímavých příležitostí dost a dost, přejděme rovnou ke klíčovým okamžikům nejen druhého dějství, ale i celého klání.

Deset minut před koncem ještě světelná tabule hlásila do světa slibné vedení 2:0 pro své miláčky, ale o minutu později přišel první zásah do domácí sítě a změna stavu. Přetažený rohový kop našel v pokutovém území Tchitého, který míč poslal k tyči. Technik měl rázem dost práce, odpočinek mu však v posledních minutách nebyl přán.

Neuběhlo ani pět minut a přišlo možná kruté, ale práci v druhém poločase zasloužené vyrovnání Racingu Santander. Hrdinou hostů se stal Óscar Serrano. Prošel středem hřiště i přesto, že byl několika hráči atakován a málem obrán o míč, dostal se až na hranici pokutového území odkud krásnou ranou do přes lehce vyběhnutého Carizza vyrovnal. Krásná ukázka dravosti, síly a přehledu.

V závěru utkání již žádná šance nepřišla. Ti pozornější jistě ve statistikách objeví červenou kartu Ponzia, ale ta neměla pro vývoj utkání žádný výrazný vliv. Remízu může Zaragoza považovat jako ztrátu, ale v kontextu celého utkání jde o zasloužené rozuzlení tohoto mače.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele