12. kolo
29.11.2009 17:00 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Real Valladolid - CD Tenerife 3:3

Real Valladolid nepochopitelně ztratil tři body v zápase proti Tenerife, které během druhého poločasu povstalo z popela a dokázalo odvrátit téměř jasnou porážku. Slovo nepochopitelně možná není na místě, důvodů zejících za pěkným vyrovnáním je hnedle několik - špatná obrana domácích, zbytečná blaženost domácích hráčů při stavu 3:0, ale také bojovnost a odhodlanost hostujících hráčů, kteří si bod nakonec zasloužili a v závěru dokonce sahali po vítězství.

Od úvodních minut měl zápas velmi slušné tempo a kvalitou hry obou mužstev převyšoval jejich postavení v tabulce. Útočná kopaná musela fanoušky na relativně zaplněném stadionu určitě bavit, zvláště když se do ofenzívy tlačila zejména domácí jedenáctka, která si vytvořila několik dobrých šancí, jejichž potenciál zůstal nevyužit.

Při chuti byl zejména Diego Costa, který se teprve zacvičoval, jeho momenty ještě měly přijít. Hosté se co se ofenzívy týče moc nepředváděli, jedinou vážnější šanci měl Alfaro, jehož střela z dálky byla před brankářem zablokována. I proto se mohla dostat ke slovu domácí jedenáctka, která se před půlhodinou hry radovala z první branky.

Borja dlouhým nákopem nalezl nepřipraveného Mikela Alonsa, který dovolil Diegu Costovi ukradnout míč a dostat se do rychlého úprku na branku, jejíž síť následně rozvlnil. O několik málo chvil později zvýšil vedení Fabián Canobbio, který úspěšně proměnil pokutový kop. Vše nasvědčovalo jasnému vítězství domácích, zvláště když si vytvářeli i další šance a po obrátce brzkou brankou zvýšili již na propastných 0:3 z pohledu ostrovanů.

Radoval se opět Costa, který umístil roh přesně tam, kam se od něj očekává, tedy do šibenice bezmocného Aragonesese. Jenže na tuto branku přišla rychlá odpověď, která hosty nakopla a vlila jim síly do žil. Nino využil obrovského zaváhání Luíse Prieta, který svou hlavičkou vyslal hostujícího útočníka do šance, kterou proměnil a dal hostům naději.

O necelých deset minut později to bylo již jen o jednu branku. Obrana domácích opět zaváhala, když nedokázala přesně odvrátit míč ze standardní situace, mičuda se dostala k v pokutovém území neobsazenému Ángelovi, který jí poslal do sítě bezmocného Villara. Tlak hostí se stupňoval a nabíral na obrátkách a hosté se v závěru utkání přece jen dočkali. Nino odcentroval do pokutového území, kde míč možná ani Ayoze, uvedený jako střelec branky, nezasáhl, jeho radost po vstřelené brance byla i tak obrovská. Hosté nakonec k vytouženému a zaslouženému bodu dokráčeli i přesto, že byl v závěru utkání vyloučen po druhé červené kartě Luna.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele